Urpremiären av Moln i Sundsvall

Världspremiär för en teaser på den kommande urpremiären av Kompani Giraffs föreställning Moln.

Sundsvalls museum är stolta att tillsammans med övriga aktörer i Cirkuslyftet kunna presentera en urpremiär! En cirkusföreställning baserad på Karin Boyes dikter. Föreställningen har urpremiär på Sundsvalls Teater 24/4. Dessutom ges en matinéföreställning söndag 25/4 kl 14.00. Biljetter finns till försäljning på entresundsvall.se Mer information finns på https://www.facebook.com/cirkuslyftetsundsvall

Moln är en musikaliskt präglad cirkusföreställning med utgångspunkt i Karin Boyes liv och dikt. Ramberättelsen kretsar kring en samling individer som är utlämnade åt varandra i ett slags vakuum mellan barndom och tonår. Det är dystopiskt men livsbejakande och rör sig mellan det vardagliga och det storslagna.

Föreställningen är ett drömspel som med lätt och poetisk hand kastar sig mellan de bråddjup av existentiell svärta och de ljusa lätta moln som bor i oss alla, speciellt i brytpunkten mellan barn och vuxen. Manuset av Stina Oscarson är ett formexperiment där extrakt ur Karin Boyes dikter sammanfogas till ett sömlöst universum. Dessa texter kommer i sin tur att tonsättas och sjungas in av artisten Jonathan Johansson. I ensemblen medverkar fyra cirkusartister som med dansakrobatik, par akrobatik och objektmanipulation förkroppsligar Karin Boyes drömska diktvärld.

Baserat på dikter av Karin Boye
Regi: Viktoria Dalborg
Kompositör och musik: Jonathan Johansson och David Lindvall
Dramatiker: Stina Oscarson
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Ljusdesign: Sofie Gynning
Magikonsult: Axel Adlercreutz
Teknisk producent: Stefan Karlström
Producent: Mette Klouman
På scen: Axel Ahl, Benjamin Beaujard, Elaine Briant och Sara Runsten

Cirkuslyftet Sundsvall; Scen Sundsvall, Sundsvalls kulturskola, Cirkus Elvira, Sundsvalls Stadscirkus och Sundsvalls museum.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.