Nu kan du se konst på Navet

Nu har vi invigt Robert Savio Morians konstverk på Wall of kindness (vänlighetens vägg).

I december sattes en Wall of kindness, vänlighetens vägg, upp på Navetpaviljongen och på en del av väggen gavs utrymme för ett konstverk. I dag, tisdagen den 2 februari, sattes alstret signerat Robert Savio Morian upp på väggen. En ung konstnär från Sundsvall vars verk nu kan ses på Navet

– Vi är mycket glada över att vi skapar möjlighet för allmänheten att ta del av konst på Navet, men också över att vi skapat en möjlighet att lyfta en ung lokal konstnär. I dessa tider behöver vi kanske lite extra själslig spis och stötta våra kulturaktörer i kommunen, säger Magnus Ydmark, stadsbyggnadsdirektör.

Att Sundsvall skulle ha en vänlighetens vägg kommer av ett initiativ från Magnus Persson, stadsbyggnadsnämnden (C). Det är ett internationellt fenomen som också finns på många andra platser i Sverige.

Konstverket kommer att finnas på Navetpaviljongen så länge Wall of kindness finns kvar i området och flyttas senare till en annan plats som även fortsättningsvis kan ses av fler.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.