Yrkeshögskolan Mitt (YH Mitt) har beviljats 5 av 6 sökta Yrkeshögskoleutbildningar

Detta i stenhård rikstäckande konkurrens, med 35 procent fler ansökningar till Yrkeshögskolemyndigheten än de senaste två åren.

Av de 5 beviljade utbildningarna finns en helt ny utbildning som utarbetats i nära samarbete med arbetslivet, Arbetsmiljöingenjör. YH Mitt beviljades också att återigen få starta utbildningarna Paralegal, Säkerhetssamordnare, Medicinsk sekreterare och Specialistundersköterska inom barnsjukvård.

– Det här är självklart otroligt roligt för oss, men också för berörda företag och organisationer som engagerat sig i våra ansökningar och som nu får den kompetens de behöver för att utveckla sina verksamheter. Platserna vi erbjudit sedan tidigare är eftertraktade. Jag tror att även den nya utbildningen, arbetsmiljöingenjör, kommer att bli lika populär och jag ser fram emot många sökande. Det känns extra bra att vi fått så många ansökningar beviljade med tanke på alla varsel som lagts i regionen under 2020 och som lett till att behovet av yrkesväxling är stort, säger Tove Palin rektor vid Yrkeshögskolan Mitt.

Utöver de nu 5 beviljade utbildningarna fortsätter Yrkeshögskolan Mitt med utbildningarna Specialistundersköterska inom akutsjukvård och Redovisningsekonom med lönekompetens.

Webbansökan öppnar den 15 februari. Länk till webbansökan kommer att publiceras under respektive utbildning.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.