Ayla Yavuzalp vikarierar i daglig verksamhet: “Det är ett fantastiskt roligt och givande jobb”

Vi är otroligt tacksamma över alla våra duktiga vikarier inom vård och omsorg som stöttar våra verksamheter och gör skillnad för dem vi är till för.

Vi passade på att ställa några frågor till Ayla Yavuzalp som under Coronapandemin börjat kombinera sitt egenföretagande med att vikariera på en av våra dagliga verksamheter, för personer med funktionsnedsättning. För Ayla föll det sig naturligt att söka sig till vårdyrket, hon har tidigare arbetat inom omsorgen och brinner för människors lika värde:

– Det finns eller borde finnas en plats för alla i samhället. I daglig verksamhet får alla utveckla sina talanger för att kunna leva precis som du och jag. Det är ett fantastiskt roligt jobb.

Deltagarna som går i daglig verksamhet får ett sammanhang och en meningsfull tillvaro genom att få en daglig sysselsättning. Ayla berättar att på Miljökompaniet, den dagliga verksamhet som hon arbetar på   finns det många olika arbetsuppgifter, där det handlar om att skapa och sköta en butik med allt vad det innebär:

– Alla som finns där har en plats som är viktig för andra. Det känns bra att få arbeta i andra människors vardag och där se hur de utvecklas till att bli mer självständiga, säger Ayla.

Det märks på Ayla att hon inte bara är engagerad i människorna och kollegorna på Miljökompaniet. Hon har även andra motiv.

– Alla människor har rättigheten att leva ett kärleksfullt och produktivt liv. Precis som du och jag. Miljökompaniet är ingen uppehållande verksamhet. Tvärtom. Verksamheten i sig visar att vi behöver alla. Den definierar ett behov i samhället. Deras känsla av att vara behövd skiljer sig inte från någon annans.

Vård och omsorg är i stort behov av fler vikarier och Ayla rekommenderar dig som är intresserad, att söka jobb som timvikarie.  Hon trivs väldigt bra med att kombinera det egna företagandet med arbete inom Stöd och omsorg att hon planerar att stanna kvar även efter Coronapandemin:

– Det är en skön balans till mitt vardagliga yrkesliv och ett otroligt viktigt arbete där man känner att man gör skillnad, säger Ayla.

Efter att ha talat med henne förstår man väl vad hon bidrar med men också vad hon får. Ayla Yavuzalp tog steget. Hon blev en möjliggörare för människor med behov

Vill du göra som Ayla och vikariera inom vård och omsorg?

Vi är i stort behov av vikarier till våra verksamheter och söker dig som är vårdutbildad eller har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg.
Läs mer och skicka in din ansökan här: timvikarier inom vård och omsorg

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.