Tillsammans ställer vi om för Sundsvalls väg framåt

Sundsvall står inför en strukturomvandling. Coronakrisen har slagit hårt mot Sverige och Sundsvall – och det har gått fort.

Solnedgång över Sundsvall.

Foto: Evelina Ytterbom

Den strukturomvandling som vi trodde skulle ta tre till fem år tar nu istället tre till fem månader. Nu ställer vi om – och vi gör det tillsammans.

”Sundsvalls väg framåt” är gruppen som samordnar resurser, internt i kommunkoncernen och med andra samarbetspartners, kring omställning, matchning och företagsetableringar.

Tillsammans med Näringslivsbolaget, Mittuniversitetet, Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen arbetar Sundsvalls kommun aktivt med att möta företagens behov av kompetens. Vi skapar nu förutsättningar för Sundsvallsborna att komma vidare i arbetslivet och befintliga företag att växa.

En ny undersökning gjord bland ett flertal arbetsgivare i Sundsvall visar att det finns ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare.

– Det här bidrar till en positiv utveckling av Sundsvalls arbetsmarknad, och på sikt även till att skapa förutsättningar för 5 000 nya jobb till år 2030, säger Bodil Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

Texten om undersökningen kan du läsa i sin helhet här: Trots rådande pandemi – Sundsvalls företag söker 1 300 nya medarbetare: “Har goda förhoppningar”

Här kan du läsa mer om ”Sundsvalls väg framåt”


FAKTA: Bakgrund Sundsvalls väg framåt

Initiativet ”Sundsvalls väg framåt” inleddes i samband med att ett flertal företag, bland annat Casino Cosmopol, SCA och Smålandsvillan beslutade att lägga ner sina verksamheter i Sundsvall. Under endast två veckors tid varslades sammanlagt 1 003 personer.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.