Biblioteken stängt mellan 23 november och 13 december – så här kan du fortsatt låna böcker

Här kan du läsa om Sundsvalls stadsbiblioteks anpassade service under stängningen.

Bokbussen Mobibblan utanför Kulturmagasinet

Foto: Sundsvalls kommun

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta råd om biblioteket som mötesplats stängs samtliga bibliotekslokaler från och med måndag 23 november till och med den 13 december. Perioden kan komma att förlängas. Läs mer om de skärpta råden i sin helhet på 1177.se/vasternorrland

Anpassad biblioteksservice under perioden 23 november – 13 december (kan komma att förlängas)

Du kan reservera böcker som vanligt via Sundsvalls stadsbiblioteks webbplats

Du kan även göra beställning via telefon, e-post eller chatt. När du fått avisering om att böcker finns att hämta kontaktar du biblioteket för att boka tid för avhämtning. Se telefontider för respektive bibliotek. Övriga tjänster som Take away, Boken kommer, Talboken och Fjärrlån fortsätter som tidigare.

Kulturmagasinet

Telefontid måndag-fredag 9.00-17.00.

Närbiblioteken

Följande bibliotek har bokinkast:

  • Alnö
  • Bosvedjan, under skoltid
  • Granloholm
  • Indal, fram till 21.00
  • Kvissleby
  • Ljustadalen
  • Matfors
  • Stöde

Här hittar du respektive biblioteks kontaktsida

Mobibblan

Mobibblan erbjuder en anpassad verksamhet: telefon: 070-660 42 32.

Lån

Lånetiden är förlängd till sex veckor, du får låna om tre gånger. Du kan även låna om sjudagars-lån. Om du inte kan låna om boken via webben, kontakta biblioteket på e-post: utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se eller telefon 060-19 18 26, 060-19 18 27. Observera att vid kö på böcker är lånetiden två veckor om det är fler än tre personer som köar.

Take away – Få låneböckerna ända hem till dörren

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset och öka servicen erbjuder biblioteken i Sundsvall Take away med hemkörning av låneböcker till dig som är 70 plus eller i riskgrupp. Allt du behöver är ett bibliotekskort. Vill du beställa en bokpåse ringer du 060-19 18 27.

Du väljer om du vill ha romaner, deckare, biografier, faktaböcker, serier och även hur många böcker du vill ha. Du kan låta personalen välja ut böcker åt dig eller så beställer du specifika titlar eller böcker från särskilda författare. Om du har reserverade böcker tar vi även med dessa i bokpåsen. Lånetiden är sex veckor.

Vi kan ge dig tips på böcker att läsa

Här tipsar bibliotekspersonalen om böcker 

Mobidig

Mobidigs verksamhet är inställd.

Vi önskar dig härliga lässtunder!

Ta ditt ansvar. Håll i, håll ut och håll avstånd.

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.