Unga romska röster hörs i Sundsvalls kommun

Med anledning av Åke Ericsons utställning Non Grata och inom ramen för ungdomspott pågår projektet “Unga romska röster” på Sundsvalls museum.

Den romska flaggan är en internationell flagga för alla romer.

Foto: Romska flaggan.

Projektet tar fram kunskap och analyserar och belyser romska ungdomars situation utifrån deras egna berättelser. Viktiga frågor som projektet lyfter är hur ungdomarna själva beskriver sin situation och vilka problembilder som kan skönjas utifrån deras egna erfarenheter av skola, arbete och fritid.

Med utställningen Non Grata som utgångspunkt skapas en samtalsplattform för unga romer i Sundsvalls kommun. Resultat av projektet kommer att presenteras dels i en fotoutställning, dels i en bok som släpps i samband med romernas nationaldag, 8 april 2021.

Om projektet

Projektet Unga romska röster är ett samarbete mellan Sundsvalls museum och Sundsvalls kommuns samordnare för nationella minoriteter. De personer som till och med årsskiftet arbetar inom projektet är Samanta Selimovic och Ramiz Idic under ledning av enhetschef Lejla Porovic.

Om Non Grata

Läs mer om utställningen på sundsvall.se/nongrata. Non Grata visas till 3 januari 2021 på Sundsvalls museum.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.