Kommunstyrelsens nya ordförande har blicken inställd på Sundsvalls väg framåt

Tillsammans med målsättning att skapa 5 000 nya jobb till 2030.

Från vänster: Hans Forsberg (C), ordförande i service- och förvaltningsutskottet, Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande och Isabell Mixter (V), gruppledare Vänsterpartiet.

Från vänster: Hans Forsberg (C), ordförande i service- och förvaltningsutskottet, Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande och Isabell Mixter (V), gruppledare Vänsterpartiet. Foto: Sundsvalls kommun

Det var huvudbudskapet på måndagen när Bodil Hansson (S), Kommunstyrelsens ordförande, höll tal i Sundsvalls kommunfullmäktige.

– Kommunen eller politiken skapar inga jobb. Men vi ska ge förutsättningar till befintliga företag att växa och vi ska få fler företag att etablera sig i Sundsvall, säger Bodil Hansson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Att coronakrisen har slagit hårt mot Sverige och mot Sundsvall är knappast en överraskning för någon. Vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndagen så underströk Sundsvalls nya kommunalråd vikten av att nu fokusera på hållbarhet och digitalisering – för att möta framtiden.

Hon understryker att det är en jobbresa som Sundsvall behöver göra tillsammans, det offentliga och näringslivet. En gemensam kamp för alla som är – eller riskerar att bli – arbetslös och för alla företagare.

– Sundsvalls väg framåt ska präglas av ett öppet och inkluderande politiskt ledarskap. Och jag ser det som en självklarhet att vi majoritet och opposition gör den här resan tillsammans, säger Bodil Hansson, (S), Kommunstyrelsens ordförande.

En resa som kräver en kulturförändring bland annat med attityder och förståelse för företagens villkor. Ett arbete som bland annat kommer ske genom möten med företagare och entreprenörer. Under första kvartalet 2021 ska kommunledningen besöka 100 företag för att ta del av deras tankar och idéer.

– Att vi tillsammans har dialogen. Att vi tillsammans besöker företagen. Att vi tillsammans bli överens om de stora dragen. Vi kommer inte alltid vara överens, men vi har en gemensam vilja att utveckla Sundsvall, säger Bodil Hansson.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.