Höstens läslov närmar sig – här hittar du förslag på aktiviteter

Vecka 44 infaller höstens läslov och vi tipsar om några aktiviteter för höstlediga barn och ungdomar.

Barn läser bok bland fallna höstlöv i skogen

Vi önskar alla härliga lovdagar med tillfällen till både läsning, vila och andra aktiviteter. Foto: Mostphotos.

Måndagen den 26 oktober börjar höst- och läslovet med tid för läsning, vila och andra aktiviteter. Här kommer några tips på aktiviteter – tänk på att det är begränsat antal platser så kolla upp vad som gäller för respektive aktivitet.

Kulturmagasinet erbjuds detektivuppdrag, workshops, sagostund, trumskola, pyssel och på biblioteken kan du lära dig mer om kreativ teknik, delta i skrivarverkstäder samt låna och läsa nya böcker. Här hittar du tips på böcker att läsa 

För att få en inblick i de farsoter som drabbat Sundsvall genom århundradena kan man på egen hand gå på mystikvandring bland hus och miljöer på Norra Berget – Sundsvalls friluftsmuseum. Man kan också utmana sig på femkamp eller gå en frågeslinga om lantrasdjuren. Under veckan är grillarna igång och värmestugan är öppen.

Fritidsgårdarna anordnar bland annat skrivarworkshops, digitalt filmevent, rollspel, uteaktiviteter och på Domsaga musikhus finns möjlighet att lära sig mer om sin sångröst.

Ta chansen att vara utomhus i vår fina friluftskommun, på Södra Bergets friluftscentrum finns till exempel flera äventyrsstigar och en skogslekpark. Här hittar du öppettider till våra badhus och simhallar

I Visit Sundsvalls kalender kan du läsa mer om aktiviteterna som anordnas under lovet.

Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i upp till 14 dagar, för alla åldrar.

Vi önskar alla härliga lovdagar med tillfällen till både läsning, vila och andra aktiviteter.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta och stanna hemma vid förkylningssymptom. Håll i, håll ut och håll avstånd!

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.