Åke Ericsons utställning Non Grata gästar Sundsvalls museum

Den rikskända fotografiska utställningen Non Grata ställs ut på Sundsvalls museum i Kulturmagasinet under perioden 10 oktober 2020 – 3 januari 2021.

Flera barn tittar på ett barn som gör en volt i luften

Från fotoutställningen Non Grata på Sundsvalls museum Foto: Åke Ericson

Fotografen Åke Ericsons utställning Non Grata (icke önskvärd) skildrar livssituationen hos några av de tolv miljoner romer som bor i Europa. Hans mål med den här fotoserien är att gå bortom klichébilden av romerna. Åke vill inte bara visa förtrycket och misären som många romer lever i, han vill också berätta om de romer som är integrerade i det europeiska vardagslivet. Medan Åke fotograferade i Europa började fattiga romer från Rumänien och Bulgarien att tigga på gatorna i hans hemstad Stockholm. Han hoppas att hans bilder kan hjälpa dig att förstå varför.

Här kan du läsa mer om fotografen Åke Ericsson

Under utställningsperioden visas samtidigt utställningen Konstinjektion lll – Utblick. Det är tredje gången som delar av Region Västernorrlands konstsamling visas i en utställning. Denna gång presenteras de allra senaste inköpen som gjordes i projektet ”Storköp av regional konst”. Förutom höstens två nya utställningar finns dessutom åtta fasta eller delvis fasta utställningar att ta del av på Sundsvalls museum. Alltid fri entré.

Aktuella tillfälliga och fasta utställningar på Sundsvalls museum i Kulturmagasinet.

Här kan du prenumerera på Sundsvalls museums nyhetsbrev för inbjudan till kommande vernissager

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.