Svampälskare prisas för sitt miljöengagemang

Sundsvalls mykologiska sällskap, Myko,är 2020 års mottagare av Miljöstipendiet, Sundsvalls kommuns pris för att uppmuntra ideella insatser för miljön.

Utdelning av miljöstipendiet 2020.

Jeanette Södermark och Kjell Bergkvist. Foto: Olof Axelsson

-Det är jätteroligt att få stipendiet för det jobb som föreningen har gjort för att främja kunskaper om svamp och naturen under 50 år, säger Jeanette Södermark, föreningens ordförande.

När föreningen startade för ett halvsekel sedan exploderade svampintresset. Under de senaste 30 åren har även svampfärgning blivit stort.

I den nationella i artdatabankens insamlingsregister kan man se att Medelpad är välkänt bland mykologer även utanför vår region.

Myko har satt Medelpad på kartan. Kontakterna med mykologiexperter har genom åren varit omfattande och berikande, säger miljönämndens ordförande Kjell Bergkvist, som delade ut priset vid en ceremoni på Norra Berget under söndagen. 

Stipendiet består av 15 000 kronor. Vinnaren har utsetts bland de kandidater som allmänheten fått nominera in.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.