Nu pluggar vi hemma

Det kan vara lite trixigt att få studierna att fungera på distans. Här kommer några tips som kan hjälpa.

Ha fasta rutiner!

När du är hemma den största delen av din studietid är det viktigt att du har bra rutiner som funkar för dig. Kliv upp i god tid, ät frukost och bege dig till skolan. Även om “skolan” just nu är ditt köksbord, ett skrivbord i sovrummet eller en hörna i soffan.

Gör en egen plats för pluggandet!

Försök skapa dig en plats som bara är till för dina studier. Det är viktigt att du kan skilja på den tid när du studerar och när du är ledig. Att alltid ha datorn och böckerna utspridda på bordet framför soffan är ingen höjdare.

Kom ihåg att ta raster och lunch!

Gå ifrån din studieplats när du ska äta eller ta en paus. Gå ut en runda och känn att du verkligen är ledig! Passa på och ring en studiekamrat. Eller varför inte lite pausgympa?

Plugga ihop på distans!

Du använder väl Google Meet som du får tillgång till genom att studera hos oss? Passar lika bra i grupparbetet eller för att snabbt få hjälp av studiekamraterna om du kört fast.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.