Cecilia är sjuksköterska i hemsjukvården

Cecilia Rabnell möter personer i sina hemmiljöer, vilket hon förklarar är något helt annat än att träffas i sjukhuskorridorerna.

– Alla fantastiska genuina möten är bland det bästa med att jobba inom hemsjukvården, säger Cecilia.

Arbetet är enligt Cecilia självständigt och varierande, där hon inte alltid vet hur arbetsdagen kommer se ut då arbetet varvas med både planerade och akuta besök.

–  Det är utmanande och kräver att man är trygg i sig själv och sina medicinska bedömningar. För mig som sjuksköterska är det viktigt att förmedla trygghet och kompetens, både gentemot vårdtagare och kollegor, något som verkligen ställts på sin spets under pandemin, säger Cecilia som bara hann jobba några månader på nya jobbet i Njurunda innan Coronapandemin slog till.

Ändrade arbetsuppgifter

Med flera års erfarenhet som sjuksköterska på en infektionsavdelning kom Cecilia snabbt in i den nya rollen och de nya arbetsuppgifterna. Personlig skyddsutrustning och isolering av smittade är inget nytt för henne. Till en början handlade det mycket om att stötta kollegor, enhetschefer och hemtjänstgrupper med utbildning, skriva nya rutiner och vara den som höll sig uppdaterad på utvecklingen både nationellt och inom kommunen.

– Det är svårt att vara kompetent på något så nytt och övermäktigt som Covid-19, men jag har gjort mitt bästa för att bidra med den kunskap jag har och förmedla den kunskap som blivit tillgänglig allt eftersom, med förhoppningen att vi alla kan göra skillnad; särskilt när vi jobbar tillsammans mot samma mål, säger Cecilia.

Att arbeta under Coronapandemin och covidsmitta har bland annat inneburit för Cecilia att samordna, planera med enhetschefer och utbilda i exempelvis hygienrutiner, smittvägar och användning av skyddsutrustning.- Att vi fick igång ett Covidteam inom hemtjänsten hjälpte förhoppningsvis till att bromsa smittspridningen, säger Cecilia.

Stötta andra enheter

Cecilia har stöttat även andra enheter inom kommunen som drabbats av smitta, en erfarenhet som hon tar med sig:

– Det har varit otroligt givande mitt i allt mörka säger Cecilia, som under pandemin upptäckt att hon tycker det är otroligt kul och givande att utbilda och föreläsa. Vilket är något  som hon förhoppningsvis kommer ha möjlighet att fortsätta jobba med på ett eller annat sätt även efter pandemin.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.