Spännande konstnärligt uppdrag kopplat till ”Sundsvall 400 år”

Kan konsten hjälpa oss att förstå oss själva, vår natur, vår stad, vår historia och vår samtid?

Sundsvalls kommun utlyser ett undersökande projekt som resulterar i en utställning på Sundsvalls museum under jubileumsåret 2021.

Flygbild över Vängåvan.

Foto: Okänd. Sundsvalls museum.

Den 23 augusti 2021 fyller Sundsvall 400 år. Sundsvalls museum uppmärksammar och firar detta under ett helt jubileumsår. Utlysningen av det konstnärliga uppdraget består i att på valfritt sätt ta sig an och konstnärligt undersöka staden Sundsvall. Det ska på något sätt relatera till museets samlingar och kommer att presenteras i en utställning på Sundsvalls museum.

Utlysningen är ett samarbete mellan Sundsvalls kommun och Region Västernorrland. Sökande ska vara yrkesverksam konstnär/grupp och utses av en urvalskommitté med representanter från Sundsvalls kommun och Konst Västernorrland. Sökande kan komma från hela Sverige men ansökningar från regionalt verksamma konstnärer prioriteras. Uppdraget kommer att tilldelas tre konstnärer.

Mer information

Läs mer om utlysningen på rvn.se/sv/utveckling/kultur-och-bibliotek/konst-vasternorrland/konstresurser-i-vasternorrland/konstnar-i-kommun

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.