Kultfilm flyttar ut

Nytt filmsamarbete erbjuds till äldreboenden

Sundsvalls museum har startat ett samarbete med Filmcentrum i Stockholm och Film Västernorrland för att erbjuda filmvisningar på trygghetsboendet Skepparen och olika äldreboenden i Sundsvalls kommun.

Istället för att de boende kommer till Kulturmagasinet och ser film, kommer museet med film till dem.

Samlingssalen på Skepparen fungerar just nu som en biosalong med en Corona-anpassad sittning, det vill säga långt mellan stolarna. Mitthems Helene Andersson, som ansvarar för aktiviteterna är glad över samarbetet.

  • De boende har så tråkigt nu i Coronatider så det är bra att vi kan erbjuda dem filmvisningar, berättar hon.

I första hand visas filmerna Alzheimers Vals och Paradiso och eftersom samarbetet också gäller Film Västernorrlands filmer, så kommer också filmerna Pianostämmaren, Mannaminne, Förra station, Bekännelsen, Kjell Lönnå – ett liv i körsång och Miraklet i Viskan att erbjudas.

  • Om publiken inte kan komma till oss så kommer vi till publiken istället, säger Carina Möllerberg, kultursekreterare, på Sundsvalls museum. Vi hoppas nå ut till ännu flera äldre på sikt.

Filmvisningarna är ett samarbete med Filmcentrum och Film Västernorrland.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.