Nu byts gammal uttjänt belysning längs Storgatan, till nya moderna armaturer

Under våren kommer gammal och uttjänt belysning längs gågatan att bytas ut till nya moderna LED-armaturer med ett äldre utseende.

– Bytet görs för att den belysning som sitter där nu är helt uttjänt och den går helt enkelt inte att hålla i liv mycket länge till, säger Johnas Norberg, belysningsingenjör på gatuavdelningen.

Den nya belysningen består av specialbeställda moderna LED-armaturer med ett äldre utseende.

– Den nya belysningen kommer att se äldre ut än den vi har där idag eftersom designen är antik och tidsenlig med byggnaderna i stenstan. Men i själva verket är det väldigt moderna LED-armaturer som gömmer sig under det äldre utseendet, säger Johnas Norberg.

Ny belysning Storgatan

Foto: Sundsvalls kommun

Den övre bilden visar hur det ser ut nu med dagens belysning, och den nedre bilden är ett fotomontage som visar hur det kommer se ut efter bytet.[/caption]

 

Totalt är det ett 50-tal armaturer som ska bytas ut längs hela sträckan av gågatan mellan Olof Palmes torg i väst och vidare österut ut mot den nya stadsgatan (gamla E4/Väg 562).

– Armaturerna beräknas komma hem i slutet av maj och själva bytet är planerat att påbörjas då ganska direkt, säger Johnas Norberg.

 

Kontakt:
Johnas Norberg
Telefon: 060-192271
Mail: johnas.norberg@sundsvall.se

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.