Distansstuderande ungdomar gör ett bra jobb

Det går bra för våra ungdomar som studerar på distans i kommunen och som kämpar på trots rådande situation.

För vissa kanske motivationen tryter men det finns olika tips och råd hos bland annat UMO, ungdomsmottagningen. Det är viktigt för studenterna att ta rast, att släppa datorn och gå ut en stund, att prata med sina klasskompisar och ta hjälp av varandra. Vi vill också att eleverna ska veta att de kan prata med sina mentorer eller lärare om det är svårt med skolarbetet.

De som känner sig nedstämda ska ta kontakt med personal på skolan. Mår man eller någon man känner däremot mycket dåligt ska vårdcentralen, barn- och ungdomspsykiatrin (bup) kontaktas eller så ska man ringa 1177. Men framför allt ska man våga be om hjälp.

Bra länkar:

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.