Konferensen ”Innovationskraft” om gränslös förnyelseförmåga direktsänds gratis över webben

Det som var tänkt att bli en stor konferens med workshops och upplevelser på Södra Berget i Sundsvall blir nu en helt digital konferens.

Konferensen ”Innovationskraft” om gränslös förnyelseförmåga direktsänds gratis över webben

Konferensen ”Innovationskraft” om gränslös förnyelseförmåga direktsänds gratis över webben Foto: Pixabay

Den 2 april sänds konferensen ”Innovationskraft” via Youtube.
– Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få en relevant upplevelse och möjligheter att delta, säger Eva-Marie Blusi Tyberg, innovationsstrateg på Sundsvalls kommun.

Dagen börjar kl 8:30 och direktsänds via webben.

LÄS MER: Här kan du följa direktsändningen av Innovationskraft

Och det är ett laddat program ända fram tills att den digitala konferensen avrundas vid 15.30-tiden.

Innovationspanelen

Vinnovas program för Idéslussar har satt 54 kommuner i växthus för ökad förnyelseförmåga. Sveriges kommuner och regioner (SKR), Vinnova och Idésluss Sundsvallsregionen ger sin syn på erfarenheter och lärdomar.

Digitaliseringsduell

Katarina Lindblad Gidlund, professor i kritiska studier av digitalisering och samhällsförändring möter Johan Magnusson, docent vid Göteborgs universitet och föreståndare för Swedish Center of Digital Innovation. Allt under ledning av sekundant Andreas Killander från Killander & Björk podcast.

Lägereldar

Uppdelade i ett antal lägereldar bjuds det även på paneldiskussioner. Frågor som ställs är bland annat hur ny teknik kan möta klimatutmaningen? Hur går man från reaktiv till proaktiv vård? och Hur är det att vara ung och digital?

LÄS MER: Här kan du ta del av hela programmet

Kreativitetsexpert Tobias Degsell

Som curator på Nobelprismuseet har Tobias Degsell undersökt vad som gör forskare till Nobelprisvinnare. Vi får veta vad som förenar 950 pristagare – om ord, kreativitet och handling.

Dagen avrundas med Kommundirektör Åsa Bellander. Det blir reflektioner från dagen, framtiden och det gränslösa samarbetet.

Hur kan man ställa frågor till deltagarna under sändningen?

– Under dagens gång så kan man bland annat ställa frågor och rösta genom mentimeter. Instruktioner kommer under sändningen, säger Eva-Marie Blusi Tyberg.

LÄS MER: Här kan du ta del av hela programmet

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.