Sista veckan att nominera Årets Läsfrämjare 2020

På söndag, den 29 mars, är det sista dagen att nominera en person, arbetslag eller organisation som inspirerar till läsning och främjar läslust.

Barn som sitter tillsammans på en bänk och läser böcker

Foto: Mostphotos

Alla i Sundsvall, oavsett bakgrund och förutsättningar, ska ges möjlighet att utveckla en god läsförmåga och ha tillgång till litteratur av hög kvalitet. För att visa uppskattning för läsfrämjande insatser delar Sundsvalls stadsbibliotek, för tredje året i rad, ut utmärkelsen Årets Läsfrämjare.

– Vi vet att det finns många sundsvallsbor som brinner för att göra läsningen tillgänglig för fler. Känner man till någon eller några goda exempel ska man höra av sig till oss, säger Sundsvalls stadsbiblioteks bibliotekarie Birgitta Ingebrand, som även sitter med i juryn som utser Årets Läsfrämjare.

Skicka in den nominerades namn samt en kort beskrivning med motivation senast den 29 mars till Årets Läsfrämjare 2020 

Sundsvalls stadsbiblioteks webbplats finns mer information om utmärkelsen Årets Läsfrämjare.

Eivor Schultz Årets Läsfrämjare 2019

– Det är viktigt och angeläget med läsfrämjande arbete, läsningen bland unga minskar. Över 50 procent av ungdomarna i 15 års ålder läser inte en bok om de inte är tvungna. Vi måste inspirera dem. Man behöver kunna läsa för att ta del av samhället och klara sig här i livet, dessutom får man tillgång till litteraturens magiska värld som kan vara en tröst och en räddning för många, säger Eivor Schults som utsågs till Årets Läsfrämjare 2019. Foto: Sundsvalls kommun

Kontakt:
Birgitta Ingebrand, bibliotekarie, Sundsvalls stadsbibliotek
telefon 060-19 18 33, e-post birgitta.ingebrand@sundsvall.se

Var sidan till hjälp?