Med en långsiktig vision ska Sundsvall ledas in i framtiden

På måndagen beslutade kommunfullmäktige om en ny och långsiktig vision för hur Sundsvall med samlad kraft ska ledas in i framtiden.

Man och kvinna ser ut över Sundsvall från Norra berget

Foto: Petra Berggren

– Genom att ta fram en vision som sträcker sig över flera mandatperioder vill vi fastslå en ledstjärna för arbetet med att långsiktigt bygga ett Sundsvall med plats för alla, säger Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande, Sundsvalls kommun.

Med den nya, gemensamma visionen, ska kommunens verksamheter och Sundsvall som plats nu gå hand i hand in i framtiden. För att skapa en tydlig bild av hur vi ska ta Sundsvall mot visionen har tre förhållningssätt tagits fram. Vi ska vara välkomnande, nyfikna och pålitliga:

  • Välkomnande. Vi är öppna, lyhörda och generösa. Vi välkomnar olikheter och lyfter varandra i med och motgång. Vi bjuder in till dialog och samverkan. Det är i mötet magi händer. Det är i en sådan kultur vi vill att både du och jag ska känna oss som hemma.
  • Nyfikna. Vi vågar testa det som aldrig prövats och står redo att utvecklas. Vi peppar varandra och har möjligheternas fönster öppet. Vi uppskattar det som färgsätter både fest och vardag. I Sundsvall tar vår nyfikenhet oss framåt, ger oss energi att släppa taget, utmanas och lyckas.
  • Pålitlighet. Genom att se våra styrkor och bygga vidare på dem skapar vi en hållbar och involverande gemenskap och framtid. Vi skönmålar inte verkligheten, Vi håller vad vi lovar. Vi är pålitliga, driftiga och när det behövs lägger vi i en extra växel. Det är så vi i Sundsvall vill uppfattas.

Förhållningssättet tillsammans med visionen ”tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla” ska ses som en ledstjärna.

– Vi är övertygade om att vi tillsammans; vi som bor här, du som driver företag eller om du är på besök, kommer att skapa ett Sundsvall som är hållbart och attraktivt även i framtiden, säger Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande, Sundsvalls kommun.

Införandet av visionen sker nu via Sundsvalls kommuns styr- och ledningsmodell och i arbetet med Sundsvalls nya varumärkesplattform.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.