Prisad fotokonstnär ställer ut

Med färg, form och drömmar experimenterar Trinidad Carrillo och låter den fotografiska konsten sväva in i vårt medvetande.

Blandningen av Sverige och Peru kanske är en av anledningarna bakom Carrillos magiska realism. Hennes arbete liknar inte något annat. Hon har utvecklat en helt egen och särpräglad stil, där fantasin tillåts ta stor plats. Vernissage 1 februari klockan 13.00.

Mellan dröm och verklighet

I utställningen på Sundsvalls museum får vi möta en bildvärld som är surrealistisk. Vi kan ta del av små bildberättelser som kan vara helt fristående från en dokumentär sanning och därmed öppna för tolkning. I Carrillos konst finns det undermedvetna, det drömska och det andliga, kryddat med magi. Utställningen pågår till och med söndag 19 april.

Om Carrillo

Trinidad Carrillo är konstnär, född 1975 i Cuzco, Peru. Hon bor idag i Göteborg. Tidigare var hon verksam som bildjournalist och arbetade då med dokumentär bild men har med tiden övergått till konstnärligt foto.

Hon har skapat ett imponerande innehåll i sitt CV. Där finns utställningar, stipendier och en rad utbildningar, bland annat Högskolan för fotografi och film i Göteborg, Konsthögskolan Valand, Göteborg, Fotografiska institutet Gaudi i Lima (Peru) och Järva Ateljé, Stockholm. Hon har under en del av sin utbildning handletts av den finländska/svenska fotografen och professorn Tuija Lindström (1950 – 2017).

Liv, magi och kärlek

Carrillo inspireras av Peru och Sydamerika. I en intervju för Sandeng beskriver Carrillo sitt konstnärskap som ”en kombination av personliga berättelser, liv, magi och kärlek”. Och det är hennes två världar, med foten i två kulturer, som präglar henne konstnärskap. Genom resor till Peru samlar hon inspiration till sin konst. Hon är en del av en ny generation fotografer, som syns i gallerier och museer.

Vinnare av Swedish Photography Award

Trinidad Carrillo var först att tilldelas Swedish Photography Award (2018), vars syfte är att:

lyfta fram fotografer som strävar efter ett personligt konsekvent bildspråk som talar till oss som betraktare, som väcker känslor och ställer frågor, oavsett om de arbetar i en traditionell skola eller utforskar nya tekniker och förstärker det fotografiska bildspråket.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.