Välkommen att fira Västra station

Upprustningen av västra stationsområdet är klar.
Det ska självklart firas!

 

Mycket har hänt på Sundsvalls Västra StationOmrådet har blivit en trevligare och tryggare miljö för resenärer med bland annat ett nyrenoverat stationshus, lättillgängliga parkeringar och en säkrare väg till tåget så att fler kan resa med tåg istället för att ta bilen.

Den 10 december mellan kl 15-17 firar vi bland annat att Trafikverket har byggt en ny tågplattform och ett nytt uppställningsspår och att SKIFU har rustat upp det gamla skruttiga stationshuset till en fantastiskt vacker byggnad renoverad i gammaldags stil, där Socialtjänsten kommer ha daglig verksamhet och ett litet stationscafé. 

Dessutom har vi byggt en ny pendlarparkering, nya cykelställ med tak, ny belysning och en ny passage över Norra järnvägsgatan med tillhörande upprustad gång- och cykelväg mot Dalgatan.

Varmt välkommen att fira med oss! Vi bjuder på luciafika.

Datum

10 december

Tid

15.00-17.00: Vi bjuder på fika utanför stationen
16.00-17.00: Stationshuset är öppet för allmänheten

Plats

Västra station, Sundsvall

Arrangörer

SKIFU, Sundsvalls kommun, Trafikverket och Mittstråket

Länkar

Sundsvall växer
Evenemanget på Facebook

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.