Ny film – följ Alexandra genom ett växande Sundsvall

Nu har Trafikverket och Sundsvalls kommun tagit fram en ny film som visar de centrala, pågående projekten som får Sundsvall att växa så att det knakar.

 Sundsvall växer Sundsvall växer Alexandra Storbron

Vi växer så att det knakar. I samband med byggnationerna kommer livet i staden att påverkas. Trafiken kommer störas, pendlingen till, från och inom staden kommer försvåras när broar ska bytas ut, vägar läggas, ett nytt resecentrum byggas, tågspår ska läggas, bostäder byggas och motorvägar dras om. Kort sagt kommer det bli lite jobbigt. Men en stad som växer är en stad som mår bra. Och nu händer det grejer, mer än vad som hänt på över hundra år faktiskt. Den här gången bygger vi inte för att ersätta det som brunnit ner. Nu bygger vi för framtiden. För att Sundsvall ska bli en ännu bättre stad att jobba, leva och leka i – för alla.

Filmen ger tittaren en helhetsbild av de byggprojekt som pågår och en föraning om hur det nya Sundsvall kommer att se ut inom ett par år. Häng med Alexandra när hon guidar oss genom ett växande Sundsvall.

Filmen, som är 1 minut och 48 sekunder, gör nedslag i åtta centrala projekt som orsakar trafikstörningar och påverkar framkomligheten under den närmaste tiden:

  1.   Södra kajen och Rosenborgskajen utvecklas till en centrumnära stadsdel.
  2.   Sundsvalls centralstation byggs om till ett modernt resecentrum som förenklar byten mellan buss, tåg och cykel.
  3.   Gamla E4:an byggs om till en grönskande stadsgata med gång- och cykelvägar på vardera sida.
  4.   På Norra kajen fortsätter stadsdelen att växa. Heffners allé och området närmast stan rustas och bebyggs.
  5.   Kvarteret Noten blir ett modernt stadskvarter med hotell, restauranger och andra verksamheter.
  6.   Över Selångersån kommer man snart att kunna ta sig via den nya Storbron, som blir både bredare och bättre med två rymliga gång- och cykelvägar.

Väster om stan byggs det för att skapa tryggare och mer hållbara transporter:

  1.   E14 byggs om från två till fyra filer för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten.
  2.   Bergsåkertriangeln byggs för att koppla ihop befintliga järnvägsspår för att skapa smidiga och gröna godstransporter.

 

 

Läs mer om alla pågående och planerade byggprojekt på www.sundsvallväxer.se

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.