De globala målen viktigt tema i ny utställning

På Sundsvalls museum byggs just nu en utställning och ett upplevelserum inspirerat av Pettson och Findus. Senare i vinter välkomnar vi dig.

Pettson och Findus. Illustration av författaren Sven Nordqvist.

Foto: © Sven Nordqvist 2019.

I samverkan med författaren Sven Nordqvist och genom befintlig litteratur byggs lärande om de globala målen i utställningen, både som aspekt och som tema.

I Sven Nordqvists böcker om Pettson och Findus ser läsaren hur det “nära livet” skapar förutsättningar för att leva hållbart; odling, värnandet om djur och natur, återbruk, samarbete mellan grannar och olika kedjor av händelser som visar hur allt hänger samman.

För den som vill förbereda sig inför ett besök eller inte har möjlighet att besöka den fysiska utställningen, tas sen lärarhandledning och ett elev- och barnmaterial fram. Materialet kommer att vara gratis att ladda ned och även finnas i tryckt form.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.