Internationell höst på Sundsvalls museum

Vi visar konst av flera internationella konstnärer under hösten och vintern.

Samtliga har sina rötter i ett land men verkar idag på en ny plats och är ständigt på väg till nya utmaningar.

Elana Katz är född och uppväxt i USA (New York), har sina rötter i Rumänien och har nu hittat en ny plats i Tyskland (Berlin). Aldin Popaja kommer från forna Jugoslavien, men bor och verkar idag i Tjeckien (Prag). Trinidad Carrillo kommer från Peru, men är idag bosatt i Sverige (Göteborg). Karin Laajas hemland är Finland, men sedan många år bor och verkar hon i Sverige (Umeå).

Konstnärliga uttryck möts i Sundsvall

Olika konstnärliga uttryck möter Sundsvall och museets besökare. I höstens och vinterns utställningar har vi valt att visa olika konstnärliga uttryck. Här finns en bredd av uttryck, foto, performance, måleri och fotografi.

Flera av de konstnärer som ställer ut har arbetat med samma tema, minnen, men med olika uttryck. I sitt nya sammanhang tar de sig an viktiga samhällsfrågor. De flyttar, suddar ut gränser, relaterar till sina tidigare platser och skapar nya platser.

Konsten har inga gränser och dess språk är verkligen universellt, konstaterar Lejla Porovic, Sundsvalls museum.

Intervjuer med konstnärer

Här kan du se en kort intervju med två av konstnärerna som berättar om sina utställningar.

Elana Katz om [F]acts of Violence:

Karin Laaja om Sjömannens och andra minnen:

Läs mer om kommande utställningar på sundsvall.se/sundsvallsmuseum.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.