Norra Berget vann titeln som länets kandidat till Stora Turismpriset 2019

Norra Berget, Sundsvalls friluftsmuseum, är det besöksmål som kommer att representera Västernorrland i den nationella tävlingen om Stora Turismpriset 2019.

Stolta medarbetare på Norra Berget

Erika Forsberg, enhetschef på Norra Berget, Elin Berglund, utvecklingsledare och Daniel Eklund, chef för Sundsvalls museum. Foto: Linda Edlund

– Det känns otroligt roligt att Norra Berget blir länets kandidat till Stora Turismpriset 2019. Vi är så otroligt stolta och glada över att så många röstat på oss. Denna utmärkelse ger oss både motivation och det betyder mycket för vårt fortsatta arbete att vidareutveckla Norra Berget, säger Norra Bergets enhetschef Erika Forsberg och får medhåll både av utvecklingsledare Elin Berglund och Sundsvalls museums chef Daniel Eklund.

– Detta är väldigt glädjande för oss som destination och besöksort. Norra Berget Sundsvalls friluftsmuseum är ett populärt resmål för alla åldrar och vi vet att man ständigt jobbar för att utveckla verksamheten vidare. I samband med att tyska kryssningsbåtar lade till i Sundsvall under sommaren blev det tydligt att man har en internationell mognad då det var ett väldigt populärt och lovordat utflyktsmål.  Från hela Destination Sundsvall önskar vi dem all lycka till, säger Tomas Agner, destinationsutvecklare Destination Sundsvall.

Det stod mellan Folkan Waterfront, Gårdsbutiken i Höga Kusten och Norra Berget Sundsvalls friluftsmuseum. Tre kandidater som Region Västernorrland tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall valt ut för att de alla bidrar till länets besöksnäring – och väl uppfyller de kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram.

– Norra Berget Sundsvalls friluftsmuseum är en välförtjänt vinnare till att bli länets kandidat för Stora Turismpriset. Norra Berget är ett omtyckt besöksmål för både svenska och internationella gäster. Här kan de uppleva den svenska kulturen. Norra Berget har också öppnat upp och skapar möjligheter för företagare inom restaurang, mathantverk och hantverk. Samverkan med föreningar och företagare skapar en upplevelse där alla verksamheter på berget bidrar till gästens helhetsupplevelse. På Norra Berget finns något för alla, här möts man över generationer och mellan olika kulturer, säger Linda Edlund, besöksnäringsansvarig Region Västernorrland.

Vinnaren av Stora Turismpriset 2019 avgörs i Stockholm den 4 december i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

– Jag är glad och stolt över att Norra Berget vann regionpriset. Norra Berget är en unik plats där alla kan träffas och umgås på ett kravlöst sätt och det tror jag är en del av styrkan. Samtidigt är det nära till såväl kulturhistorien som till naturen. Nu håller vi alla tummarna för att det ska räcka hela vägen, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Niklas Evaldsson.

Mer information om Stora Turismpriset

Kontakt: 
Daniel Eklund, chef Sundsvalls museum
Telefon: 070-364 40 44
E-post: daniel.eklund@sundsvall.se

Niklas Evaldsson (V), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 073-866 52 88
E-post: niklas.evaldsson@sundsvall.se 

Linda Edlund, tillväxtsamordnare Besöksnäring, Region Västernorrland
Telefon: 072-225 75 42
E-post: linda.edlund1@rvn

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.