Tropiska rummet, Sinnesrummet och Glamourrummet – här är Skottsundsbackens nya aktivitetsrum

Ett rum som för tankarna till en all inclusive i Spanien, ett rum med sminkbord – och ett rum där man kan få sig en stunds vila i massagestolen.

Skottsundsbackens äldreboende nya aktivitetsrum

Ett rum som för tankarna till en all inclusive i Spanien, ett rum med sminkbord där man kan bli ompysslad eller piffa till sig för en stund – och ett rum där man kan få sig en stunds vila i massagestolen. Foto: Montage

I början av september invigdes Skottsundsbackens tre nya aktivitetsrum. De tre rummen har olika karaktär.

– Här kommer man att kunna njuta av många sköna stunder framöver, säger Jeanette Lindblom, socialnämnden, som invigde rummen.

Under invigningen deltog personal och boende vid Skottsundsbackens äldreboende och det bjöds på exotiska frukter på spett och läskedryck.

Initiativtagare till aktivitetsrummen är Ingela Lundwall, Anki Edlundh Berglund, Madelene Balkerud och Lena Åberg. Det är även de som har jobbat med den lyckade utformningen av rummen.

FAKTA: Äldreboendet Skottsundsbacken ligger i natursköna Skottsund, cirka 15 km söder om Sundsvall. På Skottsundsbacken finns 101 platser, fördelat på åtta avdelningar.

Här kan du läsa mer om Skottsundsbackens äldreboende.

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.