Kör du bil längs E14/Bergsgatan? Från söndag 8 september leds trafiken om i två år

Inom kort leder Trafikverket om trafiken på E14. Från söndag den 8 sep får trafikanterna åka via Tegelvägen genom Nacksta industriområde i stället.

E14

Foto: Sundsvalls kommun

🔸Två skeden – Två olika omledningar:🔸

Omledningen av E14-trafiken kommer att delas upp i två skeden. I det första skedet kommer trafiken mellan 8 september 2019 – 15 oktober 2019 att ledas om som videon visar. I det första skedet påverkas framkomlighet för trafikanter som ska till eller från Bergsåker. All anslutande trafik till Timmervägen måste då använda Tegelvägen.

I det andra skedet av trafikomledningen, som vi planeras pågå mellan mitten av oktober 2019 till hösten 2021, leds trafiken på E14 om i båda riktningarna via Tegelvägen. Räkna med stor påverkan för trafikanter på E14 och Timmervägen till och från Sundsvall.

När Trafikverket bygger om E14 till en fyrfilig motortrafikled bygger de också en ny trafikplats, en planskild korsning, i höjd med den befintliga cirkulationsplatsen på E14/Timmervägen.

Se projektet på karta – och läs mer här: www.sundsvallvaxer.se

Läs mer på Trafikvekrets sida:
https://www.trafikverket.se/…/e…/Nyheter/2019/omledning-e14/

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.