Norra Berget nominerad till Stora Turismpriset 2019

Norra Berget, Sundsvalls friluftsmuseum, är ett av tre besöksmål som är nominerade att representera Västernorrland i tävlingen om Stora Turismpriset 2019.

– Vi är otroligt glada och stolta över nomineringen. Nomineringen är ett kvitto på de lyckade insatser som vi och alla verksamma på Norra Berget har gjort för att utveckla området. Vi får mycket beröm av våra besökare och det är väldigt roligt! Det ger oss kraft och glädje i arbetet att fortsätta utveckla platsen och varumärket Norra Berget, säger Daniel Eklund, chef för Sundsvalls museum och tillägger: Nu håller vi ödmjukt tummarna att vi vinner tävlingen! Med tanke på det stora engagemang som finns för Norra Berget är vi hoppfulla.

De övriga kandidaterna från Västernorrlands län är Gårdsbutiken Nordingrå och Folkan Waterfront. Nomineringen sker enligt ett antal kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram. Samtliga kandidater bidrar till utvecklingen av regionens och Sveriges turism genom internationalisering, kvalitet och hållbarhet.

– Det är oerhört hedrande att vi blivit nominerade, Norra Berget är ett viktigt besöksmål såväl för Sundsvallsborna som för turister och det visar på att de långsiktiga satsningarna vi gjort på Norra Berget har gett resultat, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Niklas Evaldsson.

De tre regionala nominerade har valts ut av en jury bestående av; Region Västernorrland, Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall, med Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turisms kriterier som urvalsgrund.

Här kan du rösta på din favoritkandidat som ska representera Västernorrland på nationell nivå, senast den 26 september

Fakta: Om Stora Turismpriset
Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Kontakt:
Daniel Eklund, chef Sundsvalls museum
Telefon: 070-364 40 44
E-post: daniel.eklund@sundsvall.se

Niklas Evaldsson (V), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 073-866 52 88
E-post: niklas.evaldsson@sundsvall.se

Norra Berget, Sundsvalls friluftsmuseum.

Norra Berget, Sundsvalls friluftsmuseum. Foto: Madeleine Englund

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.