Matforshallens barnbassäng stängs efter vattenskada

I samband med att Matforshallen nyligen hölls stängd för årligt underhåll, konstaterades ett omfattande vattenläckage från äventyrsplasken.

Äventyrsplasken är 20 år gammal och besiktningar som har utförts visar att konstruktionen uppvisar sådana brister att den inte går att rädda. Plasken

Rivning av barnplasken och sanering utförs i juli medan badet håller sommarstängt. Foto: Drakfastigheter

Äventyrsplasken är 20 år gammal och besiktningar som har utförts visar att konstruktionen uppvisar sådana brister att den inte går att rädda. Den lilla barnbassängen måste rivas i sin helhet då de skador, som läckaget från den har orsakat i byggnadens väggar och golv, behöver åtgärdas så snart som möjligt.

– Vårt mål är att hitta en långsiktig lösning för Matfors sim- och sporthall, men beslut om framtiden kommer tidigast till hösten, säger Marlene Vikström, förvaltare vid Drakfastigheter.

Rivning av barnplasken och sanering utförs i juli medan badet håller sommarstängt. Badet ska kunna öppna för allmänheten igen den första augusti.
Torkning av själva vattenskadan kommer att fortsätta under hela augusti och in i september.

– Simbassängen kan under tiden användas som vanligt och badgäster kommer att hänvisas in i simhallen från omklädningsrummen via fiket, säger Marlene Vikström.

Fakta: Just nu pågår en förstudie för Alnöbadet, Matforshallen, Malandsbadet och Nackstabadet med slutleveransdatum den 10 oktober 2019. Förstudien ska presentera långsiktiga planer för de aktuella baden.

Presskontakt:

Marlene Vikström, förvaltare Drakfastigheter
E-post:
marlene.vikstrom@sundsvall.se
Tfn: 060 – 19 14 56

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.