PLAST – nycirkusresidens och premiär

Sundsvall värd för cirkusresidens och premiär

För första gången står Sundsvall värd för ett AIR (Artist In Residence) för nycirkusartister.

Residenset sker under 14 dagar på Cirkusverkstan i Skönsberg i oktober och avslutas med en premiär på Sundsvalls Teater i november. Planen är att turnera med föreställningen på olika festivaler i Europa under 2020.– Vi är glada och stolta att artisterna bakom föreställning PLAST har valt att ha residens hos oss i Sundsvall, liksom premiären, säger Håkan Nordman.
Syftet med AIR är att artisterna Hege Eriksdatter Østefjells, Karoline Aamås och Love Kjellsson får möjlighet att slutrepetera föreställningen och vara en ispiration för alla som tränar i Cirkusverkstan. Eriksdatter Østefjells är en av de första i världen med en masterexamen inom cirkus med utgångspunkt i disciplinen rep.
I samband med pressträffen onsdag 12/6 släpptes biljetterna till premiären av föreställningen. Läs mer om föreställningen på Entré Sundsvalls webbplats.Biljetter och information via Entre Sundsvall och Kulturmagasinets reception 060-19 18 00.

PLAST

Foto: Love Kjellsson

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.