Nu närmar sig öppningen av Malandsbadet

I fjol valde man att stänga det populära Malandsbadet då utebadet inte ansågs vara säkert. Drakfastigheter har sedan arbetat för att öppna badet på nytt.

Sommarens badgäster kan åter igen se fram emot att svalka sig i Malandsbadet, som ligger i Johannedal vid Alnösundet, i sommar då det populära badet snart öppnar på nytt för säsongen.

Sommarens badgäster kan åter igen se fram emot att svalka sig i Malandsbadet, som ligger i Johannedal vid Alnösundet, i sommar då det populära badet snart öppnar på nytt för säsongen. Foto: Drakfastigheter

Den politiska majoriteten har beslutat att Malandsbadet ska öppna till badsäsongen 2019 och avsatt pengar till renovering. Drakfastigheter har sedan arbetat för att öppna badet på nytt och nu står det äntligen nära en nyöppning.

– Vi har utfört omfattande åtgärder för att öppna badet till en kostnad på mindre än hälften av vad vi först hade uppskattat, säger Anna Nässbjer, projektchef på Drakfastigheter.

Klart för öppning i början av juli

Sommarens badgäster kan åter igen se fram emot att svalka sig i Malandsbadet, som ligger i Johannedal vid Alnösundet, då det populära badet snart öppnar på nytt för säsongen. Badet står klart för öppning senast 8 juli.

– Vi har åtgärdat stora delar av badet och jobbar in i det sista för att öppna det tidigare, säger Anna Nässbjer.

Det var i fjol som Drakfastigheter valde att stänga badet då bland annat driftutrymmet under markytan ansågs för farlig för personal att vistas i.

– Vi hade en situation där till och med rostfria rör höll på att rosta sönder, säger Anna Nässbjer.

Rustas upp in i det sista

En hållbar lösning för anläggningen har nu tagits fram och badet rustas upp inför sommarens säsong. Drakfastigheters lösning minimerar även risken för längre driftsstopp mitt under kommande badsäsonger. Arbetet som utförts var först beräknat till flera miljoner kronor men har nu kunnat utföras till en kostnad på mindre än hälften av det. De reparationer som utförts är dock tillfälliga och kommande åtgärder beräknas vara mer omfattande.

– Det är klart att det är positivt även om badet nu öppnar något senare än vad som först var planerat, säger Anna Nässbjer.

Om Malandsbadet:
Malandsbadet uppfördes 1968 och ligger i Johannedal vid Alnösundet. Anläggningen består av en utomhusbassäng, omklädnings- och teknikutrymmen. Verksamheten drivs av föreningen Ljusta Aktivitetscenter (LAC).

Presskontakt

Anna Nässbjer
E-post: anna.nassbjer@sundsvall.se
Telefon: 073-270 56 03

 

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.