Erik halkade in på damhockey

Kärleken till hockeyn var länge obesvarad. Men nästan som en 50-årspresent fick Erik Sandberg chansen att jobba deltid med sporten.

Erik Sandberg, utredare på Favi.

Erik Sandberg, utredare på Favi. Foto: Therése Ny

– Två säsonger i rad har jag varit tjänstledig halvtid från kommunen för att skriva på Mittmedias sajt hockeypuls.se. Det har varit fantastiskt roligt och jag tycker att vi gjort skillnad för att lyfta fram damhockeyn på ett annat sätt tidigare.

Hur har uppdraget sett ut?
– Det är lite blandat – matchreferat, krönikor, intervjuer. Fokus ligger på att bevaka SDHL, den högsta serien för damer, men det går ihop lite med landslaget också. Jag har börjat jobba i september och kört halvtid fram till våren och VM.

Vilka lag handlar det främst om?
– Brynäs, Leksand och Modo är de klubbar inom Mittmedia som finns med i SDHL. Tyvärr ingen klubb för tillfället från närområdet, men både Sundsvall och Nolby är på gång med seniorlag så jag tycker det ser positivt ut.

Hur fick du uppdraget?
– Jag har gjort en del jobb för Mittmedia förut, men i liten omfattning så det kom lite överraskande. Men alla vet att jag brinner för hockeyn och det kan ha med det att göra. En bra 50-årspresent var det i alla fall – jag fyllde jämnt samma höst som jag började med detta.

Hur var du själv som spelare?
– Inget vidare. Så jag brukar säga att min kärlek till sporten varit obesvarad.

Hur ser du på utvecklingen inom damhockeyn?
– Positiv, trots allt. Självfallet är gapet i resurser mellan herr-och damelitspelare orimligt. Men alltfler sponsorer prioriterar även damerna och jag känner mig säker på att det kommer att fortsätta i den riktningen.

Vad har varit roligast med hockeypulsjobbet?
– Två saker. Att vara en del av en elitverksamhet där spelarna är otroligt professionella och fantastiskt engagerade vilket krävs för att få ihop jobb och elitsatsning. Sedan känner jag mig nöjd över att vår satsning bidragit till att höja intresset för damhockeyn och att andra aktörer som C More, nationella tidningar och SVT ökat sin bevakning.

Text: Fredrik Mårtensson

Fakta: Erik Sandberg
Ålder: 51 år.
Yrke: Utredare på Favi.
Bor: Hus i Essvik.
Familj: Hustru och två barn.
Kuriosa: Uppvuxen i Lycksele, 100 meter från en uterink där slagskotten i sargen enligt egen utsago ”vaggade honom till sömns”.
Ta inte för givet att det är hockey som gäller om Erik Sandberg syns i en ishall. Sonens idrottande har gjort honom engagerad i Konståkningsklubben Iskristallen.

 

Denna artikel är en del av Skopet som är en personaltidning för medarbetare inom Sundsvalls kommun.
Ansvarig utgivare: Jenny Persson, jenny.persson@sundsvall.se, 070-191 61 78
Redaktör: Olof Axelsson, olof.axelsson@ekonomedia.se, 070-648 06 26
Samordnare: Conny Pedersén, conny.pedersen@sundsvall.se, 072-085 72 11
Adress: Skopet, Sundsvalls kommun, 851 85 Sundsvall, skopet@sundsvall.se
Hemsida: sundsvall.se/skopet

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.