Urban Åström blir ny Skoldirektör i Sundsvall

Barn-och utbildningsnämnden har utsett Urban Åström till ny Skoldirektör och han tillträder tjänsten den 1:a maj.

Urban Åström

Foto: Sundsvalls Kommun

Urban Åström kommer från en position som Verksamhetschef för grundskolan i Sundsvall och är väl insatt i förvaltningens arbete då han också suttit i förvaltningsledningen. Han har tidigare varit skolchef i Ånge kommun.

”Det känns bra att få en Skoldirektör på plats så vi kan fortsätta arbetet med att utveckla skolverksamheten och med Urbans erfarenhet har jag goda förhoppningar att det kommer att gynna Sundsvalls barn och elever!”
Lisa Tynnemark(S), ordförande Barn- och utbildningsnämnden

”Att bli skoldirektör i Sundsvals kommun är ett uppdrag som förpliktigar. Min ambition är att i samarbete med den politiska nämnden och alla goda medarbetare utveckla våra verksamheter ytterligare. När eleverna lämnar skolan ska de ha sådana kunskaper och färdigheter att de kan välja sin egen framtid.”
Urban Åström, tillträdande Skoldirektör

Inom kort kommer en ny Verksamhetschef för grundskolan att anställas för att ersätta Urban Åström.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.