Pettson och Findus flyttar in på Sundsvalls museum

Planen är att under 2019 kan gubben Pettson, katten Findus och de andra figurerna flytta in på Sundsvalls museum i Kulturmagasinet. 

Den kluriga gubben Pettson och den finurliga katten Findus är huvudpersoner i en kommande utställning där Sundsvalls museums besökare välkomnas in i ett upplevelserum, fyllt av prylar, föremål och kanske en och annan muckla. Utställningen om Pettson och Findus är en pusselbit i Sundsvalls museums medvetna och långsiktiga satsning på barn och unga. Sundsvalls stadsbibliotek involveras för att möjliggöra synergieffekter mellan biblioteket och museet. Även forskare vid Mittuniversitetet bidrar i arbetet.

– Forskarnas kunskap är ett viktigt perspektiv för oss som kompletteras med våra egna museipedagogers och Sven Nordqvists perspektiv. Tillsammans blir det en helhet som kommer att lyfta upplevelserummet, berättar Sundsvalls museums projektledare Olof Ahlström.

Någon gång under 2019 är förhoppningen att Pettsson och Findus har flyttat in och kan möta besökarna.

– Vi kommer att ta mycket väl hand om dem under de tre åren som de kommer att vara hos oss, försäkrar Lejla Porovic, enhetschef Sundsvalls museum.

Projektledare Olof Ahlström och enhetschef Lejla Porovic ser mycket framemot att välkomna Pettson och Findus till Sundsvalls museum.

Projektledare Olof Ahlström och enhetschef Lejla Porovic ser framemot att välkomna Pettson och Findus till Sundsvalls museum. Foto: Sundsvalls kommun

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.