Folkfest när Sundsvall fyller 400 år 2021

Nu är det klart att Kaj Linde blir projektledare för Sundsvall 400 år 2021. Tiden fram till det stora folkfeståret innehåller en hel del spännande planering.

Den 23 augusti år 2021 fyller Sundsvall 400 år. Det betyder, förutom folkfest hela året, att någon ska hålla ihop alla trådar för att göra firandet så bra som möjligt.

– Det här blir otroligt roligt. Vi ska få alla att känna sig delaktiga i firandet, invånare, näringsliv, kommun, föreningsliv, kyrka, skola, ja alla helt enkelt, säger Kaj Linde.

Gedigen erfarenhet

Sundsvall 400 år är långt ifrån det första stora projekt Kaj Linde har erfarenhet av. Han har arbetat inom marknadsförings- och evenemangsområdet sedan mitten av 80-talet. Mestadels då som egen företagare.

Några av de större evenemang han har hållit i är Melodifestivalen och Sweden International Horse show på Friends Arena.

– Med Kaj får vi en stark positiv kraft och energi som kommer att göra allt för att vi sundsvallsbor ska involveras och få ett fantastiskt 400-årsfirande, säger Jenny Persson, kommunikationsdirektör.

Från VM-vecka till 400-årsfirande

Ursprungligen kommer Kaj från Stockholm men bor nu i Åre med sin familj  Han börjar på Sundsvalls kommun i april nästa år med Sundsvalls 400-årsjubileum i fokus.

– För tillfället har jag fullt upp med arrangemangen inför alpina VM i Åre där jag arbetar som evenemangsdirektör. När jag fått landa lite efter det ser jag väldigt mycket fram emot att få börja jobba i Sundsvall, säger Kaj Linde.

En riktig folkfest

400-årsjubileet har vi egentligen krigarkungen Gustav II Adolf att tacka för. Under hans segrartåg genom Sverige för 400 år sedan grundlade han även Göteborg, Borås, Piteå, Luleå och Torneå.

– Jag skulle vilja koppla ihop alla städer som fyller 400 år under 2021 och göra det till en Sverigeangelägenhet för att ge ett Sverigeperspektiv. Att de andra städerna fyller år tidigare under året gör att det stora finalfirandet blir i Sundsvall, säger Kaj.

Arbetet med att göra Sundsvall 400 år 2021 till något riktigt riktigt bra för alla låter som ett klockrent uppdrag för en man som älskar att tänka i nya banor och hitta vägar som ingen annan har hittat.

Nedräkning pågår

Förberedelserna börjar redan nu och inriktningen är att jubileumsåret ska präglas av olika temaperioder och en specifik jubileumsvecka.

Alla har möjlighet att tycka till om vilka teman året ska ha eller komma med egna idéer eller tankar. Lämna dem via webbformuläret Hur vill du fira Sundsvall 400 år?

Mer om Sundsvall 400 år

På sidan www.sundsvall.se/2021 finns mer information om bland annat målområden, kommunfullmäktiges beslut och vanliga frågor och svar.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.