Erik Lundin blir ny fastighetschef på Drakfastigheter

Erik Lundin blir ny fastighetschef och verksamhetschef för Drakfastigheter från 14 januari. Han är för närvarande fastighetschef i Mjölby kommun.

Drakfastigheter ansvarar för kommunens fastighetsförvaltning, löpande drift, städning och ny-, om- och tillbyggnader i kommunala lokaler.

Erik Lundin har de senaste 18 åren arbetat som fastighetschef både i privat bolag, statligt verk och i kommunala fastighetsverksamheter. Han har haft ett övergripande ansvar för fastighetsavdelningarnas personal, ekonomi, drift och långsiktiga utveckling.

Sedan tidigare har han också en bakgrund som arbetschef i byggbranschen med ansvaret för nyproduktion av bostäder och lokaler.

– Det som lockar med Sundsvalls kommun är att få vara delaktig i en kommun med framåtanda och en positiv utveckling. Sundsvall har verkligen förändrats under senare år med bland annat många nya bostäder. Att då få vara med på resan och driva Drakfastigheters utveckling av strategier, mål och processer ser jag som mycket utmanande. Det är uppgifter jag både brinner för och har jobbat en hel del med i mina tidigare kommunala uppdrag, säger Erik.

– Vi är glada att välkomna en fastighetschef med så lång och bred erfarenhet från såväl privat, statlig som kommunal fastighetsverksamhet. Det var en enig rekryteringsgrupp som förordade honom till tjänsten. Eriks uppdrag handlar om att förnya och utveckla Drakfastigheter för att ge våra verksamheter i kommunen effektiva och bra lokaler, säger kommundirektör Åsa Bellander.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.