Sundsvall Växer – En film om byggtid, byggboom och stadens utveckling

Sundsvall växer så att det knakar. Överallt syns byggkranar, arbetsfordon, blinkade koner och varselklädda människor med bygghjälmar.

 

Under de närmsta åren kommer det att byggas och grävas på många håll.  När det händer mycket samtidigt kan det upplevas som stökigt och trångt.

För att berätta om vår historiska utveckling och för att ge Sundsvallsborna en inblick i flera av de stora satsningar som görs i Sundsvall så har Sundsvalls kommun tillsammans med Trafikverket tagit fram en film.

Resultatet är en två och en halv minut lång film i kända stadsmiljöer. Tittaren får följa med huvudrollsinnehavaren från mystiken i GA-kyrkans kyrktorn till den ståtliga Sundsvallsbron via tallskogen, tågstationen, kombiterminalen och ner i våra vatten- och avloppssystem.

Filmen har producerats av Gullers grupp med Måns Berthas som regissör.

För att se filmen klickar du på bilden eller länken nedan och bläddrar sedan längst ner på länksidan som öppnar sig:

Du kan se filmen på www.sundsvallvaxer.se

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.