Stadsvandringar

Följ med på vandring och upplev arkitektur, konst och historia.

Biljetter via Entré Sundsvall! och i Kulturmagasinets reception.

När väckelsen kom till stan
Tisdag 14 augusti

En guidning bland frikyrkorna i Sundsvall. Våren 1847 bildades en syförening i Sundsvall. Vi besöker EFS-kyrkan, Elimkyrkan, Betlehemskyrkan och Metodistkyrkan. Vandringen är cirka 1,5 kilometer.

Hedbergska paradvåningen
Tisdag 21 augusti

Följ med till makarna Johan och Maria Hedbergs unika paradvåning från 1890.

OBS! Trappor, finns ingen hiss.

I krigets skugga
Tisdag 28 augusti, torsdag 30 augusti

Judiskt liv i staden, den hemliga underrättelsecentralen i källaren, ryska transitlägren i hamnen och mer. Vandringen är cirka 2 kilometer.

Hus och människor – en dramatiserad stadsvandring
Tisdag 4 september, torsdag 20 september

Följ med på en vandring genom Sundsvalls stenstad med berättelser kring palatsliknande bostadshus, banker och hotell och om livet i Stenstaden under perioden före och efter Sundsvallsbranden. Vi berättar om kvinnorättskämpar, träpatroner, grosshandlare, arkitekter, byggmästare, tjänstefolk, arbetare, konstnärer, författare och kaptener. Vandringen är cirka 2 kilometer.

Sundsvall Brutal
Tisdag 11 september

En vandring genom Sundsvalls moderna arkitekturhistoria. Vi utgår från Polishuset/Skatteskrapan och tar oss fram till Vängåvan. Betoningen ligger på de stora stadsomvandlingarna under 50–70 tal. Vandringen är cirka 2 kilometer.

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.