Broarnas pianon invigs fredagen den 29 juni

För andra året i rad får Sundsvallsbor och besökare möjlighet att under sommaren spela på tre olika pianon utplacerade längs Selångersån.

Sundsvalls museum arbetar för att delaktigheten i samhället ska öka och fler sundsvallsbor ska ha möjlighet till en aktiv fritid. Ett särskilt uppdrag handlar om att skapa mötesplatser för spontankultur med syfte att öka tillgängligheten och närheten till kulturaktiviteter. Idag är det många pianon som inte används och genom att ställa ut dem i det offentliga rummet är förhoppningen att fler ska lockas att spela spontant.

Idén med att ställa ut publika pianon, tillgängliga för vem som helst att spontant spela på, kommer från den brittiska konstnären Luke Jerram, därefter har det spridit sig över världen.

Broarnas pianon invigs fredagen den 29 juni klockan 14.00-15.30 vid Skateparken, aktivitetsytan vid Norrmalmsparken och vid Ågläntan med tre konstworkshops där Wejdan Derky, Frida Lundström från Sundsvalls museum och Rebecca Lampinen från Unga Magasinet skapar tillsammans med barn och unga.

Kom och se när de tre pianona får sin nya form och spela själv om andan faller på. Sundsvalls gatuartister bjuder på musik. Vi bjuder på fika så långt det räcker!

Broarnas pianon i Sundsvall är skänkta av privatpersoner och kommer att finnas på plats 29 juni-30 juli. De tre pianona, Norrmalmspianot, Thulepianot och Storpianot, är döpta efter de tre broar som de är utplacerade vid.

#broarnaspianon

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.