Stora Coop Sundsvall tar stafettpinnen i Språkvänstafetten

Hej maj! Denna månad tar Stora Coop Sundsvall över stafettpinnen i Språkvänstafetten för att samla språkvänner bland sin personal och deras kontaktnät.

– Vi på Stora Coop Birsta ser fram emot att omsätta ord till handling. Att aktivt möta medmänniskor med andra bakgrunder, kulturer, religioner och erfarenheter med intressanta livsöden i ett socialt sammanhang kan gagna både de nyanlända och inte minst oss. Att vi får möjlighet att lyssna och lära oss om andra och kanske nya kulturer. Att vi får ta del av deras värderingar, erfarenheter och kulturella skillnader. Men, också lära dom om vår kultur, våra värderingar och vårt sätt att leva. Det handlar om att skapa respekt och förståelse för varandra och våra olikheter, men kanske även hitta många likheter. Det är en chans att göra skillnad, en möjlighet att göra nytta, ett tillfälle att visa generositet och ge en välkomnande hand, säger Johan Cedergren, Stormarknadschef, Stora Coop Sundsvall.

 

Stora Coop maj 2018

Foto: Stora Coop

I stafetten utmanar företag och organisationer varandra att under en månad samla flest SpråkvännerSpråkvänsverksamheten i Sundsvall har blivit omtyckt, och för att tillgodose det ökade intresset av att få en språkvän har Favi i samarbete med företag och organisationer startat Språkvänstafetten 2018.

Språkvän bygger på en ömsesidig vänskap där man umgås, pratar svenska och utbyter livserfarenheter med varandra.

Tävlingen pågår under 2018. De deltagande företagen samlar under fyra veckor så många språkvänner som möjligt bland anställda och kontaktnät. Därefter går stafettpinnen vidare till nästa företag/organisation. I december 2018 koras vinnaren.

Vill du och ditt företag eller organisation också vara med? Kontakta Ali Qadiri på Favi, telefon 070-688 25 21, e-post sprakvan@sundsvall.se

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.