Företagare utmanar varandra i Språkvänstafett

Företagare utmanar varandra i Språkvänstafett

Tisdag den 2 januari går startskottet för Språkvänstafetten i Sundsvall. I syfte att öka antalet Språkvänner utmanar företag och organisationer varandra i en tävling som går ut på att under en månad samla flest Språkvänner. Först ut att ta stafettpinnen är Ulrika Westin, vd Folkets Hus Sundsvall. Är du och ditt företag eller organisation intresserad? Häng med och anmäl er!

Språkvänstafett Sundsvall 2018

Foto: Sundsvalls kommun

Språkvänsverksamheten i Sundsvall har blivit omtyckt och efterfrågad. Antalet som efterfrågar en språkvän ökar konstant och fortfarande väntar ett hundratal personer på en svensk språkvän. För att tillgodose det ökade intresset startar nu Favi (Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) i samarbete med företagare och organisationer i Sundsvalls kommun utmaningen Språkvänstafetten 2018.

– Vi hoppas att många företag och organisationer hänger på stafetten. Det är en värdefull möjlighet att hitta kompetens hos framtida medarbetare, och att vara en attraktiv arbetsgivare eller organisation, säger Eva-Lotta Lockne, Integrationshandläggare, Favi.

Som språkvän hjälper du en nyanländ med språket, en bra start och en snabbare etablering i kommunen. I gengäld kanske du hittar en vän för livet.

– Det är en självklarhet utifrån våra grundvärderingar och ägarskap att ta stafettpinnen i denna utmaning. Vi har rötter i jämställdhet och synen på människors lika värde. Vi vill vara en starkt lysande fyr i det samhälle vi har i dag, i frågor som rör integration och alla människors plats i samhället, säger Ulrika Westin, vd, Folkets Hus, Sundsvall.

Tävlingen pågår under 2018. De deltagande företagen samlar under fyra veckor så många språkvänner som möjligt bland anställda och kontaktnät. Därefter går stafettpinnen vidare till nästa företag/organisation. I december 2018 koras vinnaren.

Vill du och ditt företag eller organisation också vara med? Kontakta Katrine Svensson på Favi, telefon 070-189 89 31, e-post sprakvan@sundsvall.se

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.