Ny statlig myndighet för digitalisering till Sundsvall

På en pressträff under tisdagen presenterade statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi regeringens nya jobb till Västernorrland.

För Sundsvalls del kommer det glädjande nog att skapas en ny myndighet för digitalisering av offentlig sektor. Den startar sin verksamhet den 1 september 2018 och blir lokaliserad till Sundsvall. De första åren kommer den nya myndigheten att ha omkring till 50-60 anställda.

– Vi är många, både i kommunen, våra bolag, myndigheter och privata aktörer, som under en lång tid aktivt har jobbat för att visa vad Sundsvall har att erbjuda. Jag vill rikta ett stort tack till er alla för ert engagemang. Tillsammans har vi bidragit till att en helt ny myndighet etablerar sig i Sundsvall, säger Peder Björk, ordförande i kommunstyrelsen.

Det fanns fler utfästelser om nya jobb till Västernorrland. Sollefteå kommer att få ta hand om en del av Statens servicecenter som blir omlokaliserat, och detta medför cirka 20 nya arbetstillfällen med start senast september 2019. Kramfors kommer att få ett av tio nya servicekontor som rör Skatteverkets, Pensionsmyndighetens samt Försäkringskassans verksamheter.

Beslut om förändringarna fattas torsdag den 7 december. Mer information kommer.

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.