Dans

Tycker du om att röra på dig till musik? Vill du lära dig nya steg och dansa tillsammans med andra? Då ska du söka till dans på Kulturskolan!

Från sex års ålder kan du anmäla dig till dans.

Skapande dans

Om du är mellan 7-9 år när du blir antagen, börjar du i Skapande dans. Där utforskar vi dansens byggstenar med hjälp av fantasi, lust och rörelseglädje. Lektionerna är 45 minuter långa.

Dansmix

Blir du antagen till dans efter 9 års ålder, börjar du i Dansmix som är en ettårig grundkurs. Där får du möjlighet att prova på flera olika dansstilar, samt utveckla tekniker för att själv skapa och gestalta dans. Några av de stilar man får möjlighet att prova under det första året är jazzdans, balett, modern och nutida dans, även andra stilar kan förekomma. Lektionerna är 45 minuter långa under det första året.

Att välja inriktning

Efter ett år med Dansmix väljer du den dansstilsinriktning som du vill fortsätta med. Vill du inte välja än finns möjligheten att fortsätta med Dansmix ytterligare ett år. När du valt en dansstilsinriktning fördjupar du dig i den dansstil du valt. De inriktningar du kan välja mellan är balett, jazzdans eller modern och nutida dans.

I inriktningarna utvecklar du så väl dina tekniska kunskaper som dina kunskaper i att kunna förmedla dans. Oavsett vilken dansstil du väljer kommer du även att fördjupa dina kunskaper i improvisation och komposition. Lektionstiden blir längre när du väljer att fördjupa dig i en dansstil.

Fördjupningslinjen

För dig som inte kan få nog av dans finns möjligheten att söka till Fördjupningslinjen i Dans!

Det innebär att du dansar flera gånger i veckan och därmed får ytterligare möjligheter att skapa, gestalta och förmedla dans!

Länk till Kulturskolans e-tjänst för anmälan

Anmälan till Kulturskola

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.