Sök till sommarskolan 2017

Nu kan du som är mellan 13-19 år anmäla dig till våra sommarskolor! Vi erbjuder olika skolor efter din ålder och behov.

På sommarskolorna för dig mellan 13-15 år samt för dig som behöver träna på din svenska kommer skolan att kombineras med en mängd roliga aktiviteter! Skolan är dessutom ett bra sätt att lära känna nya kompisar från olika delar av Sundsvall!
Till en affisch om sommarskolan
Affisch sommarskolor_final_2 2017

Sommarskolan 2017

Foto: Sundsvalls kommun

Sommarskolan är i slutet av sommarlovet. Under två veckor kan du komma igång lite med dina skolämnen och samtidigt få ta del av roliga fritidsaktiviteter som du har möjlighet att vara med och välja. På förmiddagarna har du skola och under eftermiddagarna har du aktiviteter. På skolan finns lärare och gymnasieungdomar som assistenter som hjälper dig. Detta är även en chans för dig att träffa nya kompisar från olika delar av Sundsvall! Du har möjlighet att läsa ämnena bild, engelska, matematik, musik, NO, SO svenska och teknik.

När: 31 juli – 10 augusti
Tid: 9.00-16.00.
Plats: Nacksta (fritidsgården), Granloholm (Centrumvillan) och Kvissleby (Opalen)
Övrigt: Lunch och mellanmål ingår. Skolskjuts ingår inte.
Mer information och ansökan
Du fyller i anmälan tillsammans med dina föräldrar och lämnar den din lärare på skolan. Vecka 23 (5-9 juni) kommer du att få veta om du har en plats i sommarskolan eller inte.
Information och ansökan till Sommarskolan III- 13-15 år

Denna sommarskola är för dig som behöver bli behörig att söka till gymnasiet och inte har fått godkänt  i ämnena svenska, svenska som andraspråk matematik och engelska. Du kan antingen gå i årskurs 9 på en kommunal skola eller friskola i Sundsvalls kommun eller på ett introduktionsprogram. Skolan är under tre veckor och du måste delta alla dagar.

När: 19 juni – 7 juli (du är ledig midsommarafton den 23 juni)
Tid: 9.00-14.00
Plats: Hagaskolan
Övrigt: Lunch ingår. Skolskjuts ingår inte.
Mer information och ansökan
Du fyller i anmälan tillsammans med dina föräldrar och lämnar den din lärare på skolan. Vecka 23 (5-9 juni) kommer du att få veta om du har en plats i sommarskolan eller inte.
Information och ansökningsblankett till sommarskola I-för elever åk 9 och introprogram
För dina lärare
Överlämning till Sommarskolan Svenska åk 9
Överlämning till Sommarskolan Svenska som andraspråk åk 9
Överlämning till Sommarskolan Engelska åk 9
Överlämning till sommarskolan Matematik åk9

Den här sommarskolan är för dig som går du i gymnasiet och saknar godkänt betyg i matematikkurserna 1a, 1b, 1c, 2b eller 2c. Du går på en kommunal eller fristående gymnasieskola. Skolan är under tre veckor och du måste delta alla dagar. Det är rektorn på din skola som godkänner ansökan i samråd med din ämneslärare då du måste ges en rimlig möjlighet att bli godkänt under dessa tre veckor på skolan.

När: 19 juni – 7 juli (du är ledig midsommarafton den 23 juni)
Tid: 9.00-14.00
Plats: Hagaskolan
Övrigt: Lunch ingår. Skolskjuts ingår inte.
Mer information och ansökan
Du fyller i anmälan tillsammans med dina föräldrar (om du inte är myndig) och lämnar den din lärare på skolan. Vecka 23 (5-9 juni) kommer du att få veta om du har en plats i sommarskolan eller inte.
Information och ansökningsblankett till sommarskola-gymnasiet
För dina lärare
Matematik 1A överlämning till Sommarskolan
Matematik 1B överlämning till Sommarskolan
Matematik 1C överlämning till Sommarskola
Matematik 2B överlämning till Sommarskolan
Matematik 2C överlämning till Sommarskolan

Den här sommarskolan är för dig som inte varit så länge i Sverige och behöver träna på din svenska. På sommarskolan finns det finns lärare som hjälper dig. Det finns också svenska ungdomar som hjälper dig på sommarskolan. Du går i skolan några timmar och några timmar får du prova olika aktiviteter. Det kan vara olika sporter. Du går i en introduktionsklass i grundskolan eller ett introduktionsprogram på gymnasiet.

När: 10 juli till 28 juli
Tid: 9.00-16.00
Plats: Hagaskolan
Övrigt: Lunch och mellanmål (fika) ingår. Skolskjuts ingår inte.
Mer information och ansökan
Information och ansökan till Sommarskolan II – för ungdomar i grundskolan och på IMS-programmet

Fakta sommarlovspaketet

Sundsvalls kommun har en ny satsning i år som går under namnet Sommarlovspaketet. Det är ett samarbete mellan förvaltningarna Barn och utbildning, FAVI (Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration), Kultur och fritid samt Socialtjänsten. Syftet är att ge er ungdomar i vår kommun ett aktivt och meningsfullt lov. I detta paket ingår bland annat ett flertal olika sommarskolor utifrån era behov. Vissa sommarskolor ska kombineras med roliga fritidsaktiviteter under eftermiddagarna. I sommarskolorna kommer ett flertal av gymnasieungdomar i Sundsvall att jobba som assistenter.

Kontakt

Göran Wallin Samordnare sommarskolan

070-395 23 76

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.