Prövningar

Den som vill ha betyg från grundskolan eller gymnasiet har rätt att göra prövning i ett eller flera ämnen.

En elev kan göra prövning flera gånger i ett ämne för att få betyg. Den som har gjort prövning i ett ämne kan fortsätta att delta i undervisningen av samma kurs om den så vill.

Med anledning av Skolverkets krav på lärarlegitimation i Moderna språk kan vi på Centrum för flerspråkigt lärande från juni 2015 inte längre erbjuda prövning i det ämnet i flertalet språk. Vi kan från juni 2015 erbjuda det i kinesiska. Andra språk kommer också att kunna erbjudas på sikt då våra lärare får lärarlegitimation.

Datum för prövningar vårtermin 2017
Måndag 23 mars 2017

Sista anmälningsdatum
Fredag 27 januari 2017

Datum för prövning meddelas inför läsårsstart, ungefär i mars och oktober. Sista anmälningsdatum sätts en månad innan utsatt prövningsdatum.

Prövningar erbjuds i

  • modersmål åk. 9
  • modersmål 1 och 2
  • aktiv tvåspråkighet
  • moderna språk, endast kinesiska.

Modersmålsläraren bjuder in eleven/eleverna till en informationsträff för att informera om vad prövningen innehåller och hur eleven/eleverna kan förbereda sig. Informationspapper som innehåller tid, plats, innehåll för prövning och kunskapskrav i ämnet delas ut vid det tillfället.

Ansökan om provning i modersmalet gymnasiet – blankett

Kontakt

Centrum för flerspråkigt lärande

060-19 84 61

Södra järnvägsgatan 39 A
852 85 Sundsvall

Niclas Östlund Biträdande chef

060-19 84 62, 072-141 27 70

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.