Kommande

Kommande utställningar.

Tecken
Vernissage onsdag 5 april klockan 17.30

Tecken i konsten. Affisch till utställningen Tecken på Sundsvalls museum

Foto: Niklas Fagerholm

Många konstverk bär musik, trots att de är ljudlösa. Det finns rörelse och dynamik som på ett påtagligt sätt visar hur närvarande tecken är i konsten.

Tillsammans med designern Niklas Fagerholm har vi tittat på det dolda och osagda i museets egen konstsamling. Utställningen tar avstamp i en av modernismens första och främsta filmer; Diagonalsymfoni av Viking Eggeling och tar dig på en exposé ända fram till NUG:s Teritorial pissing.

Ållateatern Sweden och konsten
Vernissage lördag 8 april klockan 13.00

Konst ur samlingarna. Ållateatern Sweden förmedlar konsten med olika audiovisuella uttryck där konsten blir en överraskande lek. En upplevelse med dans, teknik och ljud.

8 april – 15 oktober

Made in Sundsvall – Part One
Vernissage fredag 28 april klockan 17.00

Elev- och examensarbeten från Skvaderns Gymnasieskola, Höglundaskolan, Sundsvalls konstskola KOMS och Sundsvalls kulturskola.

28 april – 14 maj

Made in Sundsvall – Part Two
Vernissage fredag 19 maj klockan 17.00

Examensprojekt från Mittuniversitetets program Industridesign, Grafisk design och kommunikation, Träakademin och Internationellt masterprogram i Bildjournalistik visar Master Works.

19 maj – 28 maj

Mormor, mor och jag sydde
Vernissage lördag 10 juni klockan 13.00

Hemsydda barnkläder med trådar till det förflutna och nuet. En donation till museet som sprider ljus över husmorsepoken, industrihistorien och textiler gjorda av ull, olja och trä.

10 juni – tillsvidare

Balans och provokation – Burmesisk samtidskonst
Vernissage lördag 10 juni klockan 13.00

10 juni – 24 september

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.