Kommande

Kommande utställningar.

Made in Sundsvall – Part Two
Vernissage fredag 19 maj klockan 16.30

Examensprojekt från Mittuniversitetets program Industridesign, Grafisk design och kommunikation, Möbel- och byggnadshantverk och Bildjournalistik.

19 maj – 28 maj

Mormor, mor och jag sydde
Vernissage lördag 10 juni klockan 13.00

Hemsydda barnkläder med trådar till det förflutna och nuet. En donation till museet som sprider ljus över husmorsepoken, industrihistorien och textiler gjorda av ull, olja och trä.

10 juni – tillsvidare

Balans och Provokation
– Samtida konst från Burma/Myanmar

Vernissage lördag 10 juni kl. 13.00

Strawberry Piece (2016), videoverk av Ma Ei.

Foto: © Ma Ei 2017

Den moderna konstscenen i Burma, även kallat Myanmar, befinner sig, i likhet med resten av landet, i och inför stora förändringar. Efter 50 år av militärdiktatur och instängdhet har en stark dynamisk konstscen vuxit fram i takt med den politiska utvecklingen.

I utställningen visar konstnärerna The Maw Naing, Kolatt, Yadanar Win och Ma Ei de konstnärliga uttryck som blivit framträdande för landets konstscen ? balans och provokation.

Utställningen har tagits fram av Joachim Granit, konstnärlig ledare på Färgfabriken, och Nathalie Johnston, curator verksam i Yangon, Burma.

10 juni – 24 september

100 % Kamp – Sveriges historia
Vernissage lördag 14 oktober klockan 13.00

Mänskliga rättighetskamper i Sverige då och nu.

14 oktober  – 14 januari

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.