Sommarjobb som assistent i sommarskola

Går du på gymnasiet i Sundsvall, har goda studieresultat, är intresserad av att arbeta med ungdomar?

Sommarskola assistent

Foto: Sundsvalls gymnasium

Då är sommarjobbet som assistent i sommarskolan något för dig! Som assistent handleder du och stöttar ungdomarna att nå sina studiemål. Du ska tycka att de är roligt att träffa nya människor och dela med dig av din kunskap. Vi har tre olika slags sommarskolor i år. Du måste skicka in en separat ansökan till varje tjänst. Välkommen med din ansökan senast den 31 mars!

Sommarskola I – för elever i årskurs 9

Sommarskola I riktar sig till elever i årskurs 9 som saknar godkänt betyg i något av grundskoleämnena engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk. Sommarskolan hålls i Haga mellan den 19 juni – 7 juli 2017. Du hjälper ungdomarna med studierna under handledning av lärare, som planerar, organiserar och ansvarar för arbetet. Du skapar goda relationer till ungdomarna och hjälper dem att hålla kvar motivationen och viljan att nå sina mål.
Till ansökan som assistent sommarskolan I (du registrerar dig som ny användare i vårt ansökningssystem, längst ned till höger ”Ny användare”)

Sommarskola II – för ensamkommande ungdomar

Sommarskola II är tre veckors språkstudier i svenska kombinerat med olika fritidsaktiviteter för ensamkommande ungdomar. Detta för att behålla språkutvecklingen och skapa goda förutsättningar för integration i det svenska samhället. Som assistent hjälper du ungdomarna att hålla det svenska språket levande under sommaren både på sommarskolan efter sommarskolan slutar om dagarna. Sommarskolan III kommer att vara preliminärt på Hagaskolan mellan den 6 – 28 juli.
Till ansökan som assistent sommarskolan II (du registrerar dig som ny användare i vårt ansökningssystem, längst ned till höger ”Ny användare”)

Sommarskola III – för elever 13-15 år

Sommarskola III är två  veckors studier som är kombinerat med fritidsaktiviteter för ungdomar i åldern 13 -15 år som behöver utveckla sina kunskaper framförallt i engelska, matematik eller svenska. Detta för att lättare kunna klara av sina studier under kommande läsår. Den ska innehålla fritidsaktiviteter som är lustfyllda och gör sommarlovet roligare. Som assistent kommer du att jobba både med studie- och fritidsverksamhet. Du hjälper ungdomarna med sina studier under handledning av lärare som planerar, organiserar och ansvarar för undervisningen. Sommarskolan kommer att vara på tre platser i Sundsvall. Preliminärt i Granloholm, Nacksta och Njurunda mellan den 27 juli – 11 augusti.
Till ansökan som assistent sommarskolan III (du registrerar dig som ny användare i vårt ansökningssystem, längst ned till höger ”Ny användare”)

Kontakt

Göran Wallin Ansvarig sommarskolan 2017

070-395 23 76

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.