Övriga lediga jobb

Här kan du hitta tjänster som inte ligger i vårt webb-baserade verktyg för rekrytering.

Lediga tjänster

I Sundsvall byggs det som aldrig förr, staden växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med.

Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Koncernstaben arbetar bland annat med samordning och utveckling av den kommunala verksamheten på övergripande nivå, här finns viktiga funktioner inom hr, ekonomi, it och kommunikation.

Uppdraget

Som hr-direktör ansvarar du för att ledningssystemet för styrning och uppföljning inom ditt område blir verklighet inom de olika kommunala verksamheterna. Till din hjälp kommer du att ha kompetenta medarbetare som liksom du har ett högt engagemang för att på en strategisk nivå vidareutveckla våra verksamheter.

Arbetet innebär en hel del samarbete med bland annat personalnämnden, kommunstyrelsen, koncernstaben, strategiska nätverk samt med kommunens övriga verksamheter. Genom att driva viktiga hr-frågor som bland annat att säkra kommunens resursförsörjning är du indirekt med och påverkar i viktiga frågor som exempelvis välfärd och skola.

Du kommer även att fokusera på den arbetsgivarpolitiska strategin och på din roll att samordna koncernstabens beställarfunktion gentemot de interna serviceförvaltningarna.

Tjänsten kommer att ge dig både möjligheter och utmaningar med ämnesbredd och komplexa uppgifter av både operativ och strategisk karaktär. Som hr-direktör är du direkt underställd kommundirektören. Du sitter både i förvaltningens ledningsgrupp samt i den kommunövergripande ledningsgruppen. Du får personalansvar för 11 tillsvidareanställda medarbetare, samt några projektanställda.

I ditt dagliga arbete utgår du givetvis från kommunens vision, värdegrund och värdskap.

Förväntningar

Vi söker en erfaren ledare som under många år har arbetat strategiskt med hr-frågor i en större, komplex organisation. Med god kunskap om lagar och regler inom hr och dess angränsande områden ser du till att politiska beslut omvandlas till handling.

För att lyckas i rollen behöver du ha en gedigen personlig mognad och ett väl utvecklat kommunikativt ledarskap. Med stor integritet i ditt ledarskap är det naturligt för dig att tänka koncernnytta i din yrkesroll och organisation. Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer. Som person driver du framåt för att uppnå mål och resultat samtidigt som du använder din analytiska förmåga.

Ett krav för tjänsten är att du har en aktuell och relevant akademisk utbildning inom HR-området eller motsvarande kunskaper som vi bedömer som likvärdiga. Erfarenhet av tidigare arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande men inte ett krav.

Vi söker dig som tillsammans med dina medarbetare vill göra Sundsvalls kommun ännu bättre. Du fokuserar på samarbete och samverkan, har viljan att hitta lösningar och modet att effektivt gå från plan till handling.

Sundsvalls kommun erbjuder

Sundsvall är en kommun i utveckling. Vi erbjuder dig möjligheten att få vara med och göra skillnad. I rollen som hr-direktör får du vara med och ansvara för ett framåtsyftande förändringsarbete där ditt ledarskap blir en central del för att lyckas med uppdraget.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och vi tillämpar rökfri arbetstid. Drogtest samt utdrag ur belastningsregister kommer att begäras på slutkandidaten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Bor du på annan ort? Vår inflyttningslots hjälper dig med frågor som exempelvis boende, skola, fritidsaktiviteter och barnomsorg.

Vill du veta mer?

Har du frågor angående tjänsten kan du vända dig till;

Maria Ring, Rekryteringsspecialist på tfn 060-19 17 86

Fackliga företrädare: Robin Fångsjö, Vision, tfn 060-19 19 88.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag 2017-03-09. Ansök med cv och personligt brev till rekryteringSC@sundsvall.se

Välkommen med din ansökan!

Om Sundsvall och Sundsvalls kommun

Sundsvall är Västernorrlands läns största och en av Norrlands största kommuner och vi fortsätter att växa. Vi är 98,000 invånare i en kommun som omfattar både norrländska skogs- och älvbygder, en levande kust och intensiv stadspuls.

I Sundsvalls kommun är vi 7 500 medarbetare som arbetar med att ge Sundsvallsborna en bra kommunal service och en positiv livsmiljö. Vår verksamhet bedrivs inom våra 11 förvaltningar och i våra kommunala bolag med verksamheter som innefattar energi, vatten, bostäder, näringslivsfrågor, logistik och anläggningar. Vår budget omfattar mer än 7 miljarder kronor per år.

Vi är stolta över vår starka exportindustri, vår handel och över att vi har framgångsrika statliga myndigheter och en mängd duktiga företagare. Mittuniversitetet bidrar till växtkraften med sina studenter och expansiva satsningar på forskning.

Om oss

Stadsbacken AB ägs av Sundsvalls kommun. Stadsbacken äger och förvaltar aktierna i kommunens egna bolag samt ansvarar på ett koncernövergripande plan för ledning, styrning och samordning av de verksamheter som bedrivs i dessa bolag.

Syftet med Stadsbacken är att kunna hålla samman den kommunala bolagskoncernen samt att efter ägarens direktiv ansvara för koncernens övergripande utveckling och strategiska styrning av de ekonomiska och finansiella resurserna. Stadsbacken ska anta samt verkställa uppdrag som Sundsvalls kommun tilldelar bolaget från tid till annan. Bolagets verksamhet ska bedrivas åt Sundsvalls kommun, i dess ställe.

Kvalifikationer

Vår nya verkställande direktörs främsta uppgift är att sköta den löpande förvaltningen enligt styrelsens riktlinjer.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av politiskt styrd verksamhet samt privata bolag och bolagsstyrning. Du har dokumenterad erfarenhet av ekonomi och ekonomistyrning på en koncernövergripande nivå.
Som person är du noggrann, ärlig och lojal och trivs med att samarbeta och verka för att helheten ska fungera på ett optimalt sätt. För att lyckas med uppdraget ser vi en god kommunikatör som driver verksamheten framåt med engagemang, prestigelöshet och ärlighet.

Tjänsten är med omfattning 25% och tillträde omgående.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annette Sahlman, rekryteringsspecialist på Servicecenter HR, på telefon 070-183 66 96.

Din ansökan skickar du till rekrytering@sundsvall.se senast 2017-02-26.

Om oss

Mitthem är Sundsvalls största hyresvärd med drygt 5 800 lägenheter. Bolaget har en balansomslutning på 1,9 miljarder kr och en omsättning på cirka 400 Mkr. Bolaget ägs av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB och är en decentraliserad organisation med 51 anställda. Visionen är ”Trygghet, glädje, hemma – tillsammans gör vi det goda livet möjligt!”

Mitthems målområden är en stark Sundsvallsregion, nöjda kunder, engagerade medarbetare, stark ekonomi och hållbarhet. Bolaget erbjuder bostäder främst i Sundsvalls tätort. Idag har drygt 14 000 personer anmält sitt intresse för att få en lägenhet vilket innebär att vakansgraden är mycket låg. Bolaget befinner sig sedan några år tillbaka i en expansiv fas med både nyproduktion och omfattande underhåll.

Mer information om Mitthem hittar du på www.mitthem.se.

Vi söker

Vår nya VD är en driven ledare som tillsammans med medarbetare, styrelse, koncern- och kommunledning förvaltar och utvecklar Mitthem ekonomiskt och hållbart. I rollen kommer du även att ha flera kontakter och nätverk utanför koncernen. Att bidra till bostadsförsörjningen i kommunen och samtidigt vara lyhörd för de olika förväntningar som ställs på organisationen är vår nya vd:s stora utmaning framåt.

Vi söker en person som med skicklighet och drivkraft kan leda en verksamhet med både hjärna och hjärta. Du är en erfaren, prestigelös och öppen ledare som brinner för att få människor och en organisation att växa. Du är en god kommunikatör som inte tvekar inför att möta det mediala intresse som finns för verksamheten. Självklart är du engagerad, strukturerad och drivs av utveckling med goda resultat. Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en flexibel organisation med stora möjligheter till egen utveckling.

För att lyckas med ditt uppdrag ska du ha dokumenterad flerårig erfarenhet av att leda en större organisation med gott resultat. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning samt att du arbetat i ledande position inom fastighetsbranschen.

Du rapporterar direkt till styrelsen och ingår i kommunkoncernens övergripande ledningsgrupp bestående av de kommunala bolagens vd:ar samt kommunens förvaltningsdirektörer.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annette Sahlman, rekryteringsspecialist på Servicecenter HR, på telefon 070-183 66 96.

Din ansökan skickar du till rekrytering@sundsvall.se senast 2017-02-26.

Intresseanmälan om timvikariat

Socialtjänsten söker vikarierande omvårdnadspersonal för timanställning till Äldreomsorgen, där både hemtjänst och äldreboenden ingår, Stöd och omsorg och Stöd och behandling samt Personlig assistans.

Är du över 18 år, är ansvarsfull och trivs med att hjälpa andra människor som är i behov av hjälp och omvårdnad? Då kan du vara den vi söker!

Dina personliga egenskaper är viktigast!

Vi vill att du är pålitlig, trygg och serviceinriktad samt att du är flexibel för att kunna arbeta med kort varsel. I de flesta fall är det ensamarbete så du måste också vara självgående och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du ska också:

 • kunna utrycka dig tydligt på svenska, både i tal och skrift, samt kunna läsa och dokumentera på svenska.
 • vara ganska van datoranvändare och ha tillgång till dator samt ha tillgång till mobiltelefon med SMS.

Meriterande är om:

 • du har gått Omvårdnadsprogrammet eller har annan vårdutbildning eller erfarenhet från människovårdande arbete.
 • du har B-körkort

Krav är:

B-körkort för arbete i hemtjänsten och det kan även krävas i vissa kompetens- eller geografiska områden. Vi omfattar geografiskt hela Sundsvalls kommun, både i centrum och ytterområdena, och vi ser gärna sökanden till samtliga områden. Ange i din intresseanmälan vilket geografiskt område inom Sundsvall samt vilket kompetensområde som du är mest intresserad av att arbeta i.

Anställningens omfattning

Extrapersonal vid behov. Vi bjuder in till intervju när behov uppstår.

Så här går det till:

 • Du gör din intresseanmälan genom ovanstående formulär. Ange minst två referenser.
 • Du får en bekräftelse att vi tagit emot din intresseanmälan. (Alla rader märkta med ‘ är obligatoriska, kontrollera att du får upp en ruta att ditt formulär blivit skickat när du är klar.)
 • Resurs- och Planeringsenheten (RoP) sparar din intresseanmälan.
 • När vi behöver timvikarier som matchar din profil, bjuder vi in dig till en anställningsintervju.
 • Du ska vara beredd att visa upp belastningsregisterutdrag för LSS-arbete (gäller främst om du ska arbeta med barn samt inom stöd och behandling).
 • Du ska vara beredd att genomgå drogtest.
 • Vi tillämpar rökfri arbetstid.
 • Om du redan arbetar som timvikarie hos oss ska du inte skicka in en intresseanmälan.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din intresseanmälan genom länken i denna text.

Alla uppgifter som du lämnar behandlas enligt Personuppgiftslagen.
När du lämnar personuppgifter i samband med jobbansökan eller intresseanmälan om jobb i socialtjänsten, behandlas dina uppgifter enligt Personuppgiftslagen (PUL).

Personuppgifter kan vara till exempel: namn, personnummer, adress, mobilnummer, utbildning och arbetslivserfarenhet.

Personuppgiftsansvarig är Socialnämnden i Sundsvall, 851 85 Sundsvall socialnamnden@sundsvall.se
Telefon: 060-19 10 00 org nr 212000-2411.

Du har rätt att begära ett registerutdrag kostnadsfritt en gång per år för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad om dig.

Den personuppgiftsansvarige (Socialnämnden i Sundsvall) är skyldig att på begäran av den registrerade rätta uppgifter som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

Välkommen med din intresseanmälan!

Kontakt

Birgitta Hedin
Personalförmedlare
Resurs- och planeringsenheten (RoP)
Telefon: 060-19 18 85

Kontakt

Sundsvalls kommun Myndighetspostlåda

060-19 10 00

851 85 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

 • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.