Lediga jobb – ansök via webben

Här ser du lediga tjänster i kommunkoncernen. Ansök på webben eller registrera ditt cv. Allt du behöver är en e-postadress.

Registrera, uppdatera cv och söka jobb via webb

Sista ansökningsdagen: 2017-09-27

Barn- och utbildningsförvaltningen söker en rektor med placering på Nivrenaskolan

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner med 98 000 invånare. Idag är vi cirka 8 000 medarbetare som arbetar med att ge sundsvallsborna en bra kommunal service och en positiv livsmiljö.

Barn- och utbildningsförvaltningen är en av tio förvaltningar inom Sundsvalls kommun. Vi arbetar för att erbjuda hög kvalitet på undervisning från förskola till gymnasieutbildning. Varje dag möter våra ca 3 000 medarbetare tillsammans ca 16 000 barn och elever på fler än 130 enheter. Varje dag finns möjligheten att ge dem förutsättningar för fortsatt lärande och utveckling

Sundsvalls kommunala skolor indelade i två områden, norra och södra. Vi söker nu en rektor till det södra området med placering på Nivrenaskolan som är en 7-9 skola med grundsärskolan integrerad.

Uppdraget
I rollen som rektor har du ett helhetsansvar för din skola. Du leder och fördelar arbetet på skolan med syftet att varje elev ska lyckas. Ditt främsta fokus är elevernas kunskapsutveckling. Du ingår i en ledningsgrupp under ledning av en verksamhetschef och du samarbetar med andra skolledare i ditt område.

Som rektor ansvarar du även för att verksamheten uppfyller nationella mål och följer nationella riktlinjer och du arbetar med ständiga förbättringar genom systematiskt kvalitetsarbete. Du har ekonomi- och personalansvar för dina enheter.

I din vardag vägleds du av Sundsvalls kommuns värdegrund och av värdeorden mod, öppenhet och helhetssyn.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av pedagogiskt ledarskap.

Det är meriterande om du har chefserfarenhet med personal- och budgetansvar samt gärna vidareutbildning inom ledarskap.

Som person är du initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen är du strukturerad och har ett lärandeorienterat och strategiskt förhållningssätt. Du är en tydlig och lyhörd ledare med personlig mognad.

Med ditt kommunikativa ledarskap skapar du engagemang bland dina medarbetare. Du är även mål- och resultatinriktad.

Stor vikt läggs vid det pedagogiska ledarskapet.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta verksamhetschef för södra området:
Urban Åström, tfn 060-19 84 01.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2018-01-01 eller enligt överenskommelse.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Fackliga företrädare
Kell Westin, Skolledarna Lärarförbundet, tfn 073-270 81 53
Roy Resare, Sveriges Skolledarförbund, tfn 073-275 29 83

Din ansökan
I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan senast 27 september 2017!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontakt

Urban Åström, Verksamhetschef grundskolan

060-19 84 01

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.